Напишете дума/думи за търсене

3 начина, чрез които егото убива връзката

Всеки от нас лелее за стабилна и откровена връзка, пълна с любов. Толкова сме заети с намирането й, че често забравяме да се грижим за нея след нейното случване.

Нищо не убива връзката по-бързо от егото. Ето 3 начина, по които то може да екзекутира и най-крепката любов.

1. Опитайте да не се защитавате

Помислете колко пъти сте се карали с любимия, а когато нещата започнат да се разгорещяват, вие веднага преминавате в защитна позиция. Всичко, което чувате в момента на спора, е че сте атакувани и обвинявани за нещо и незабавно влизате в режим на “защита”. Знаете ли, че когато се защитавате пред партньора си, това означава, че вашето его е започнало да дърпа конците. Означава също, че сте спрели да слушате отсрещния. Ако някой ви каже, че не харесва начина, по който действате напоследък, защо не го изслушате първо, вместо веднага да почвате да се защитавате?

2. Обичайте себе си и другия без компанията на его

За да може наистина да обичате някого, трябва да опитомите егото си. Това важи с пълна сила и за себеобичането – не трябва да давате на егото да диктува правилата. В един съвършен свят никога няма да бъдем водени от егото, но в този, който населяваме, ни се налага да влизаме в схватки с него.

Нека бъдем реални. Всички ние сме движени от егото до някаква степен, така че, ако искаме култивираме и поддържаме наистина невероятна връзка с някого, трябва ние да сме господари на егото си, а не негови роби.

3. Егото може да съсипе всеки разговор

Истината е, че независимо от това колко много се подготвяте, планирате и се надявате на добър разговор по важна тема с любимия, вашето его е единственото нещо, което винаги ще унищожава всеки диалог, ако му позволите.

Да кажем, че вашата половинка е разочарована от вас и иска да сподели с вас това. Как реагирате? Ако позволите на егото да се намеси, опитвайки се защитите, това означава, че изобщо не слушате другия. Вашата цел е да излезете сухи от водата.

Да, да чуваш критика за себе си никога не е удобно преживяване. Понякога любимият ви човек изпитва притеснени от някое ваше качество, които изобщо не ви се иска да чуете. За да имате пълноценна и любяща връзка обаче, не може да оставите егото си да ви предпази от такъв тип разговори.

Така че следващия път, когато усетите, че егото ви става водещо във вашата връзка, се отървете от него. Ако откриете, че ви кара да се защитавате или не ви позволява наистина да чуете партньора си, тогава трябва да направите крачка назад. Слушайте внимателно какво споделя с вас другия и го използвайте, за да създадете най-удивителната връзка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X