Напишете дума/думи за търсене

Валя засне филм за майка си Весела Тотева, която не дочака внучето си

Преди 5 години на 22 юни писахме по много хубав повод - сватбата на двама млади хора: “Валентина е на 16 години. Александър - на 18. Случайна среща. Няколко думи, няколко погледа. Той заминава за Лондон, за да учи в престижно бизнес училище. Тя - изящна като статуетка, иска да продължи да танцува, да пее, мечтае да бъде звезда на мюзикъли. Но магията вече е станала. Едва кацнал в Лондон, където му предстои да следва 4 г., Александър - син на известния политик и икономист Владимир Каролев, казва на съквартиранта си:

“Аз ще се оженя за това момиче!”

Момичето е Валентина, възпитаничка на балетното училище. Наистина на 22 юни 2013 г. тя става негова съпруга след 6-годишна връзка. Момчето удържа на думата си. Първа любов за двамата. Толкова млади! Скептични погледи - животът е пред вас. В отговор - сватба. Сега и бебе.

Защо точно 22 юни става техният сватбен ден? Защото преди 6 години веднага след първата им среща, Алекс - вече студент в Лондон, чрез свой приятел изпраща на Валя букет от 51 червени рози. Посланието е - ще се видим след 51 дни. На 22 ноември 2007 г. щял да се върне в България и за втори път да се срещне с момичето на мечтите си. Следват четири години на мъчително желание хем да са заедно, хем да не може. Алекс учи, Валя записва “Българска филология” в Софийския университет. Телефони, скайпове, есемеси, виртуални срещи и редки реални... “Мъчително беше”, признава Александър. В момента, в който взема дипломата си и си намира работа, разбира, че е време да решат бъдещето си. Той има оферта за работа от най-голямата световна банка. (Където днес е ярка звезда сред финансистите - б.а.)! Разумно е тя да отиде да живее в Лондон. Разумът надделява. Валя отива при своя Сашо. А пък

той в името на тяхното общо бъдеще се труди по 12-14 часа на ден

Дали имат общи интереси? “О, аз съм нейният интерес, а тя - моят. Имаме време да научим повече един за друг. Сякаш изследваме опипом непозната територия”, казва Каролев-младши. Той я пали да гледа футбол и тенис. Тя го убеждава да са заедно на мюзикъл. Той потъва в сухите финансови статистики. Тя спокойно и умело може да му покаже какво е елегантно па дьо дьо, ако успее да му привлече вниманието. Винаги успява!

Валентина и Александър вече са родители на прекрасното момиченце Изабела - снимката вляво е от 2007 г., другата - десет години по-късно.
Валентина и Александър вече са родители на прекрасното момиченце Изабела - снимката вляво е от 2007 г., другата - десет години по-късно.

Александър е от благополучно семейство

на финансист. Има късмета родителите му да не се бъркат в избора му в живота. Неслучайно в речта, която произнася на сватбената си церемония, Сашо казва колко много дължи на родителите си - винаги намирал тяхната подкрепа.

Тогава до 3-4 години се вижда като татко (вече стана след 5 години! - б.а.). Двамата с Валя делят един апартамент в Източен Лондон с друга артистична двойка - Яна Титова, актриса в Народния театър, която избра да търси късмета си на Острова, и Алекс Алексиев, син на големия наш актьор Стоян Алексиев. Спорели дали да си вземат куче или котка - Сашо е фен на мяукащите. “Накрая ще се спрем на рибка”, шегува се той. Е, вече имат бебе!

А какво става с родителите? Така, както не отворил нито веднъж бележника на сина си, Каролев-баща оставил съдбата да го срещне с бъдещата му снаха и нейната рода̀. “Сашо и Валя бяха заедно от 3-4 години, когато, отивайки веднъж за участие в новините на Нова телевизия, ме спря една дама и ми каза:

“Здравейте, аз съм майката на Валя”

Това беше журналистката Весела Тотева. Родителите на Валентина са разделени от години, а баща ѝ е режисьорът Антон Радославов. Той първи я води в храма.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X