Напишете дума/думи за търсене

Лейди Гага провокативна на "Мет гала" (Снимки)

Лейди Гага беше звездата на тазгодишното издание на благотворителния бал на Музея на изкуството Метрополитън, предадоха световните агенции и Би Би Си.

По традиция на благотворителната проява се събират средства за Института за костюми към музея. Преди бала звездите, които са поканени, дефилират по червения килим на музея в Ню Йорк, показвайки впечатляващи тоалети, предаде БТА.

Лейди Гага, която е съдомакин тази година на благотворителната проява, обра овациите, като се появи с пищна рокля-наметало с качулка в цвят фуксия, дело на американския дизайнер Брендън Максуел. Пред очите на фотографите певицата свали роклята и отдолу се появи впечатляваща черна рокля на същия дизайнер, с която Лейди Гага парадира известно време, държейки и черен чадър. После тя свали черната рокля и отдолу се показа розова сексапилна рокля с тънки презрамки. Последва махане на още един пласт и Гага остана по черен сутиен, черни бикини и мрежест чорапогащник, позирайки провокативно на стъпалата пред музея. Към тоалета имаше и необичаен аксесоар - розова малка каручка с прозрачни кутии за шапки с две розови шапки в тях. Певицата беше и с огромни златно-черни изкуствени мигли и с руса перука каре с бретон с тук-там навързани на панделки кичури.

Всяка година благотворителната проява се провежда под различна тема. Тази година мотото беше "Камп - бележки за модата". То бе вдъхновено от есето "Бележки за камп" от 1964 г. на Сюзан Зонтаг, в което тя описва стила в модата камп. В това есе тя твърди, че за този моден феномен не трябва да се говори и че "ако някой говори за него, това означава да го предаде". Стилът се отличава с ирония, хумор, пародия, с много преувеличаване, много театралност, много подражание, което не цели плагиатството. Името му идва от френския глагол camper в значението му на "заемам поза".

Освен Лейди Гага на червения килим силно впечатление направиха Серена Уилямс, също съдомакин на събитието, която се появи с ослепителен жълт тоалет с пришити към него розови цветя и листа и с кецове Найки в жълт цвят, Били Портър, който дойде излегнал се на паланкин, носен от шестима съратници, облечен в позлатена премяна с огромни златни крила, наподобяващ на древноегипетска кралица, Яра Шахиди, която беше с черен пернат тоалет, Ана Уинтур, главен домакин на събитието, която беше с нежно розова рокля на Шанел с блестящи мотиви и с пелерина с розови пера, преливащи накрая в черно, и собственикът на театър Джордан Рот с причудлив тоалет, изобразяващ истинска театрална сцена.

Благотворителната модна изява обаче изобилстваше от екстравагантност в най-висша степен. Джаред Лето беше в червен костюм и в ръката си носеше изкуствена глава, копие на неговата, сякаш е отсечена. Тифани Хаддиш показа в чантата си пържено пиле в найлонов плик. Кейти Пери наподобяваше в цялостната си визия на полилей на няколко етажа. Езра Милър с помощта на маски и изкусен грим имаше главозамайващи седем очи. Майкъл Ури беше с тоалет, съчетаващ мъжкото и женското - наполовина костюм с райета, наполовина ефирна розова рокля. Джанел Моне балансираше четири шапки на главата си, ефектно допълнение към цикламено-черен тоалет, който в горната си половина се превръщаше в екзотично око, прикриващо едната й гърда. Селин Дион беше изцяло в златни ресни, оголила предизвикателно бедро, със странна композиция на главата, смесица между сноп пера и клони.

Ярки цветове, бласкави материи, пера, дръзки кройки, причудливи форми, странни съчетания, необичайни аксесоари, естравагатност до краен предел - така може да се обобщи благотворителната модна проява.

Лейди Гага беше звездата на тазгодишното издание на благотворителния бал на Музея на изкуството Метрополитън Снимки: Ройтерс
Лейди Гага беше звездата на тазгодишното издание на благотворителния бал на Музея на изкуството Метрополитън Снимки: Ройтерс
Серена Уилямс
Серена Уилямс
Ема Стоун
Ема Стоун
Джо Джонас и Софи Търнар
Джо Джонас и Софи Търнар
Салма Хайек
Салма Хайек
Майли Сайръс и Лиъм Хемсуърт
Майли Сайръс и Лиъм Хемсуърт
Пианка Чопра и Ник Джонас
Пианка Чопра и Ник Джонас
Дженифър Лопез
Дженифър Лопез
Дженифър Лопез и Донатела Версаче
Дженифър Лопез и Донатела Версаче
Кейти Пери наподобяваше в цялостната си визия на полилей на няколко етажа.
Кейти Пери наподобяваше в цялостната си визия на полилей на няколко етажа.
Ники Минаж
Ники Минаж
Карди Би
Карди Би
Кание Уест и Ким Кардашиян
Кание Уест и Ким Кардашиян
Кайли Дженър
Кайли Дженър
Кендъл Дженър
Кендъл Дженър
Джиджи Хадид
Джиджи Хадид
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X