Напишете дума/думи за търсене

Козметика, подходяща за хора, които живеят в голям град

Според Световната здравна организация почти 95% от градското население в Европа е изложено на замърсители на въздуха с нива, смятани за опасни от специалисти.

Учените са доказали, че мръсният въздух е причина за огромен процент от респираторните заболявания, но също така и за проблеми с очите, сърцето и мозъка. И дори и да не попадаме в някоя от рисковите групи – хора с хронични заболявания, възрастни и деца – замърсяването неизменно влияе зле на всички нас.

По-видими бръчки, по-суха кожа

То оказва негативен ефект върху кожата и провокира изсушаване, образуване на бръчки и загуба на свежия вид. Признаци за замърсяване са също така леките зачервявания, черни точки и кафеникави петънца.

Козметици са категорични, че кожата е първият орган, който страда от замърсяването и в повечето случаи именно тя най-видимо понася негативните последствия. Затова е необходимо да се отделя време за специално почистване. Замърсяващите частици в повечето случаи са невидими и дори и да измивате лицето си, невинаги ги премахвате напълно.

Задължително почистване и UV филтър

Най-важното е кожата да се почиства старателно както сутрин, така и вечер. Това важи задължително за дамите, които носят грим, но също така и за тези, които не слагат дори спирала. Не се заблуждавайте, че ако не се гримирате, не трябва старателно да почиствате кожата си.

Козметиците препоръчват да се използват щадящи продукти за почистване – пяна, гелове, мицеларна вода. В никакъв случай такива на базата на сапун или спирт – те наистина унищожават по-добре микробите, но съсипват и епидермиса. Сутрин се препоръчва единствено почистване с мицеларна или розова вода.

Препоръчва се употребата на специални дневни кремове, създаващи бариера срещу замърсяващите частици. Много важни продукти за предпазване от вредното влияние на околната среда са и кремовете с UV защита, които съвсем не бива да се използват само през лятото, а трябва да са част от всекидневната грижа за кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X