Напишете дума/думи за търсене

Как да спрем образуването на съсиреци - 9 начина

С цялото седене пред компютрите и телевизора, всеки е изложен на риск от животозастрашаващи кръвни съсиреци. Ако те попаднат в белите дробове или сърцето, може да причинят крайни усложнения. Правилният избор на храна, какво правим и какви дрехи носим намаляват риска от образуване на съсиреци.

1. Носете дрехи, които не са прекалено стегнати

За да насърчите доброто кръвообращение в тялото, най-добре е да избягвате носенето на плътно прилепнали дрехи. Тъй като кръвните съсиреци може да се появят в краката, тесните дънки са особено лоши за добрата циркулация.

2. Взимайте вана, пълна с английска сол

Този вид сол е известна, че насърчава здравословното кръвообращение в организма. Така че следващия път, когато се нуждаете от релаксиращо време, заложете на нея вместо на сапунената пяна.

3. Правете упражнения с висока интензивност

За да избегнете образуването на кръвни съсиреци, е важно да останете активни и да избягвате да седите дълго време. Всеки вид тренировка обикновено е добра, най-добре е да заложите на такава с висока интензивност.

4. Спирайте на всеки 2 часа, когато шофирате, за да се движите и разтягате

Ако ви предстои по-дълъг път, уверете се, че редовно си почивате и излизайте от колата си, за да се разтегнете и да се разходите.

5. Консумирайте естествени разредители на кръвта

Въпреки че лекарите може да ви предпишат разредители за кръв, има и някои естествени варианти за това. Включете в хранителния си режим чай от чесън, куркума и гинко билоба, за да намалите риска от образуване на кръвни съсиреци.

6. Раздвижвайте пръстите на краката и глезените

По-голямата част от деня ни минава в работа пред компютъра, което отслабва притока на кръв в краката ни. Ако не може често да ставате от бюрото, тогава движете пръстите и завъртайте глезените, за да увеличите циркулацията в тази област.

7. Носете компресивни чорапи

Ако знаете, че вашите крака имат склонност да се подуват или имате лоша циркулация на кръвта, тогава компресивните чорапи са подходящи за вас. Те се предлагат в различни размери и цветове и помагат за увеличаване на притока на кръв в краката през деня.

8. Редовно повдигайте краката високо

Легнете по гръб и вдигнете краката си на стената. След дълъг ден пред компютъра или стоене прав, това упражнение е чудесно, за да накара кръвта да тече през тялото вместо да се залепи в краката.

9. Избягвайте да кръстосвате краката

Тези, които са с особено висок риск от образуване на кръвни съсиреци, трябва да се опитват да избегнат кръстосване на краката особено за дълги периоди от време. Уверете се, че често сменяте позицията си и не натискайте твърди силно краката си един към друг.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X