Напишете дума/думи за търсене

Предупредителни сигнали за здравни проблеми, които жените често игнорират

Телата на жените са в постоянна промяна, поради което понякога им е много трудно да идентифицират здравните проблеми в ранните им етапи. Средностатистическата жена изчаква около 13 седмици, преди да посети лекар, след като е изпитала симптоми на сериозно заболяване. Ако обаче обръщате специално внимание и на най-малките промени в тялото си, ще може да предотвратите бъдещи проблеми.
Кои са осемте знака, подсказващи за сериозни здравни проблеми, които жените не бива да игнорират.

Коремът е подут
За някои жени подуването на корема е нормална част от месечния им цикъл. Но ако не сте предразположени към подуване на корема, а повече от 2 седмици се чувствате като плондер, това може да е първият знак за дисбаланс в тялото.
В случай на ендометриоза коремът може да набъбне изведнъж и да се влоши с течение на деня. "Ендо коремът" обикновено е непредсказуем - подуването може да трае с дни и дори седмици или да изчезне след няколко часа. Освен това постоянното подуване на корема може да е признак за рак на гърдата или на яйчниците.

Пъпки на брадичката
Около 2 седмици преди менструацията тялото увеличава производството на естроген и прогестерон. Поради тази промяна в нивата на хормоните, може да се появи акне по брадичката, която трябва да изчезне след известно време.
Въпреки това, ако постоянно имате пъпки върху челюстта или брадичката, това може да означава, че хормоните ви са извън релси и е добре да посетите лекар.

Чувствате болка, когато тренирате
Ако често имате болка в тазовата област, когато бягате, ходите и дори стоите прави дълго време, това може да означава, че вашият ендометриум - вътрешният слой на матката, расте извън нея. В този случай ендометриалните свързват вътрешните органи заедно, причинявайки болка и невъзможност за упражняване.

Болка в долната част на гърба и краката
Болката в долната част на гърба е доста често срещана по време на месечния цикъл. Въпреки това, ако страдате от болка в кръста и в раменете преди, по време и след менструацията и усещате напрежение в мускулите в тези области, вероятно имате ендометриоза.
Други често срещани симптоми на ендометриоза са изтръпване, вкочаняване и болка в краката. Тя може да се влоши преди цикъла.

Кръвни съсиреци върху превръзката
Цикълът на всеки е различен - може да е по-светъл, по-тъмен, по-тежък и т.н. И е абсолютно нормално, ако забележите съсирек или два от време на време. Въпреки това, ако кръвта ви потъмнее и съсиреците са последователни и огромни по размер, това може да е знак за миома. Тези неракови образувания в матката може да причинят необичайно кървене и дори проблеми с пикочния мехур.

Не проявявате интерес към любимите си храни
Чувствате ли се сити през цялото време и имате затруднения да изядете дори най-малката порция? Загубили сте апетита си напоследък? Всички тези промени в обичайните ви хранителни навици може да бъдат признак за рак на яйчниците, особено ако са комбинирани с коремна болка и промени в ритъма ви на изхождане.

Косопад
Загубата на коса е един от визуалните симптоми на нисък тестостерон - хормона, който поддържа здравословното производство на коса и нейната поддръжка. Сигурен признак на дисбаланс е оредялата коса на главата, която може да се превърне в плешивост с течение на времето.
Космите по тялото също може да бъдат засегнати.

Твърде горещо  или твърде студено
Ако не се чувствате комфортно на стайна температура, вероятно имате хормонален дисбаланс. Една от причините за такъв дисбаланс може да бъде в нивата на естроген - хормона, който регулира женската репродукция. Обикновено нивата му се променят през целия си живот и през менструалния цикъл, но понякога може да има проблеми с неговото производство в тялото.
Нивата на естроген може да повлияят на телесната температура. Ниският естроген причинява горещи вълни, а високият естроген ни кара да чувстваме студ в крайниците през цялото време.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X