Напишете дума/думи за търсене

Подходящи червила спрямо цвета на косата и дебелината на устните

Искате да имате плътни, сочни, приканващи към целувка устни? Преди да изберете пластичните манипулации, опитайте тези прости съвета как да постигнете този ефект с козметика.

Дръзките цветове наистина привличат вниманието, но ако нямате подходящ тен или излъчване, яркочервеното червило може да ви придаде по-скоро вулгарен, отколкото съблазнителен вид.

Как устните ви да изглеждат привлекателни с козметични средства?

Изберете правилната форма

Преценете каква форма искате да имат. Може да намалите визуално твърде големите, пълни устни, като изберете неутрален тон червило. Използвайте молив за устни, като ги очертаете под естествената линия и ги "запълните" с тъмен нюанс червило - така ще изглеждат по-малки.

Същото се използва и в обратния вариант - избягвайте тъмните цветове, ако устните ви са тънки - така ще ги смалите повече. Вместо това използвайте молив с телесен или "слонова кост" цвят, с който да очертаете линия точно над естествената им извивка.

Прелейте молива с фон дьо тена, за да няма рязка граница. Сложете червило в по-светъл нюанс. Червилата с блестящи частици, брокат или перлен цвят правят устните визуално по-плътни, тъй като отразяват светлината.

Друг много важен детайл за красотата е да се погрижите за устните си така, както го правите за кожата.

Леко изтъркайте с мека, бебешка четка за зъби, за да премахнете сухите участъци и да засилите кръвообращението. Намажете ги с мед и изчакайте 10 мин. Това е чудесен начин за омекотяване на напукани устни.

Изберете точния нюанс

Според някои специалисти червилото с цвят на слива отива на всяка жена, защото подсилва естествения цвят на устните. Особено красиво обаче стои на жени със сини очи, тъй като ги подчертава. За да изглеждат зъбите по-бели, избирайте червила с цвят на малина, къпина или червени нюанси на студена основа. Контрастът ще създаде впечатление за по-бели и блестящи зъби.

Избягвайте тонове на жълта (златна) и оранжева основа, включително кораловите и кафеникавите цветове, ако имате жълтеникави зъби защото тези нюанси само ще подчертаят това.

Тайната да изглеждате перфектно се крие в правилния избор на нюанс, който да се съчетае с тена на лицето и цвета на косата. Счита се, че колкото по-светла е кожата ви, толкова повече трябва да присъства оранжевият нюанс.

За жените с тъмна кожа и тъмна коса пък, е подходящо червилото с по-розови нюанси.

Виненочервените оттенъци са подходящи за хора със светла кожа, която не розовее.

Наситеното розово-червено в никакъв случай не бива да се използва от жени с рижава коса и лунички. Този цвят червило е запазена мярка за брюнетките, защото "отваря" чертите на лицето и засилва цвета на косата.

Оранжевото червило е подходящо за дамите с много светла, розовееща кожа на лицето, стои великолепно и на дамите със златисто-мургава кожа, както и на тези с латино красота.

Керемиденото червило е цветът на жените с лунички и медени коси. То се съчетава с деликатния им тен и подчертава нежните им черти, без да е изкуствено или прекалено.

Трикове

Малко количество златисто-прасковени сенки на прах във вдлъбнатината между горната устна и носа ще озари лицето ви, ще подчертае красотата на устните и ще ви подмлади.

За плътни, сочни устни очертайте с телесен (или слонова кост) молив устните извън естествените им контури. Прелейте с фон дьо тена. С молив с цвета на червилото или в по-светъл нюанс очертайте естествените контури на устните. С помощта на специална четка нанесете червилото. Не използвайте матови цветове, а с блестящи оттенъци. По този начин ще уловите светлината. Завършете, като поставите гланц само върху средата на устните. Така те ще изглеждат по-обемни.

Подобен ефект ще получите, ако използвате молив за устни с тон по-тъмен от червилото ви. С него запълнете краищата на устните и нежно прелейте с червилото. Отново сложете гланц в центъра за по-изразителен ефект.

Ако искате червилото да има същия цвят върху устните ви какъвто изглежда на опаковката, покрийте устните с тънък слой фон дьо тен, преди да го нанесете.

Как да направите червилото по-трайно

Щандовете за козметика предлагат много дълготрайни формули. Те обаче може да изсушат устните, затова предварително ги подгответе. Най-напред нанесете с потупване малко вазелин върху устните и го попийте с книжна кърпичка. След това очертайте устните с молив, нанесете червилото, попийте отново с книжна кърпичка, а след това нанесете още един слой. Червилото ще се задържи с часове, защото ефективно е оцветило устните, запълвайки всички гънки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X