Напишете дума/думи за търсене

7 неща, които трябва да избягваме преди полет

Летенето винаги е стресиращо, дори и за тези, които не се страхуват от самолети. И в това няма нищо необяснимо, тъй като трябва да планирате всичко предварително, да опаковате багажа си, да пристигнете на летището навреме и да преминете всички необходими процедури, които често замайват главите и на най-опитните пътници.

Екипът на „МИЛА“ обича да пътува, затова днес искаме да ви разкажем за някои от грешките, които може би дори не знаете, че правите на летището.

Поставяте документите в малка чанта

Някои хора поставят всичките си необходими документи в торбичка, за да са им винаги подръка. Но колкото повече чанти имате, толкова по-трудно е да следите всичко. Една мъничка чанта може да бъде оставена в такси или забравена на масата в летищното кафене. По-добре е да поставите личната си карта или паспорт в джоба на по-голяма чанта и да сложите малки суми пари на различни места.

Не се регистрирате онлайн

Много авиокомпании предоставят възможност за регистрация онлайн, защото това е икономически изгодно (не е нужно да наемат повече служители.) А някои от нискотарифните дори „наказват“ тези пасажери, които не се регистрират онлайн, начислявайки им такса, когато отидат да се чекират на летището.

Прекарвате на нощта на летището

Това е най-лошата идея, която може да ви хрумне като турист. Повечето летища не са снабдени със „спящи“ седалки, а предлагат само неудобни столове.

Ако не искате да спите върху чантите си, може да си наемете някой от шезлонгите в салоните, обслужващи първа класа. По правило цените не са толкова високи и ще имате шанс да прекарате време в по-удобно позиция и пространство.

Плащате за свръхбагаж

По-добре е да знаете теглото на багажа си, преди да пристигнете на летището, в противен случай може да се окажете в ситуация, в която трябва да решите - плащате допълнително за тежките си чанти или пренареждате вещите си в най-последната минута, прехвърляйки ги от една раница в друга?

Ако нямате възможност да претеглите куфарите си, трябва да го направите на летището.

Опаковате куфарите

След като обвият багажа си, някои пътници осъзнават, че са забравили нещо вътре, така че трябва да режат опаковката. Ако искате да гарантирате безопасността на вашите вещи, по-добре е да купите чанта с ключалка.

Забравяте за правилото относно течностите в ръчния багаж

Макар на борда на самолета вече да се допускат течности до 100 ml, много пасажери забравят, че шишето с шампоан е с по-голяма вместимост и че дезодорантът надвишава този разрешен литраж.

Помнете, че общото количество на всички контейнери с течности, прибрани в ръчния багаж, не бива да надвишава 1 литър.

Освен това всички те трябва да бъдат опаковани в прозрачна торбичка. На някои летища прозрачността важи и за гримовете.

Опитвате необичайни ястия преди полет

Когато сте в чужбина, винаги искате да опитате местната кухня. Но не се препоръчва да ядете много екзотична храна преди полет, тъй като не знаете как стомахът ви ще реагира на тези необичайни ястия. Лошо храносмилане и други проблеми със стомаха могат да развалят вашето пътуване и дори да повлияят на вашето здраве, ако неразположението е причинено от опасни патогени.

Паникьосване

Дори ако нещо се обърка и полетът ви се забави или отмени, ако се изгубите или ако загубите документите си, паниката определено ще влоши ситуацията. В тези случаи трябва да поемете дълбоко въздух и да се обърнете към служителите на летището за помощ. Те ще ви дадат всички необходими инструкции за това, което трябва да направите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X