Напишете дума/думи за търсене

Нестандартни употреби на прахосмукачката в домакинството

Снимка pixabay.com

Всички знаем каква е класическата й употреба, но с нея може да свършат още куп полезни неща.

* Ако сте загубили нещо дребно, но ценно, не се тревожете! Вземете тънък дамски чорап и го нахлузете на тръбата, като го закрепите с ластик за коса. Чистете така, докато търсеният предмет се закачи за чорапа.

* Премахнете вдлъбнатина от мебел върху килима, като първо поставите купче лед на мястото. Изчакайте да се разтопи напълно и след това минете с прахосмукачката.

* Освежете въздуха, докато чистите! Нужно е само да капнете малко от любимото си етерично масло върху торбичката за събиране на прах.

* Намалете риска от алергии, като почистите прахта от зоната под прозорците, вентилационните решетки, щорите и климатика.

* С прахосмукачката може да предотвратите пожар. Такава потенциална опасност крие сушилнята, която се нагрява и при наличието на повече прах, температурата може да се повиши опасно. Затова е задължително да почиствате филтъра няколко пъти в годината.

* Матракът се почиства добре, ако насипете върху него сода за хляб, оставите да постои няколко часа, а после изсмучете с прахосмукачка.

* Ако домашният ви любимец не се страхува от този електроуред, възползвайте се и почиствайте директно козината на кучето или котката. Така със сигурност космите из дома ще са по-малко.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X