Напишете дума/думи за търсене

Котешка тоалетна в хладилника и сол в пералнята - 13 нестандартни домакински съвета

Как да направим чистенето по-лесно и по-ефективно е непреходен въпрос. За щастие има някои малко известни трикове, които може да използвате в домакиската работа.

1. Чист матрак със спирт

Почистете матрака с прахосмукачка, а след това напръскайте с разтвор, направен от 2:1 вода и спирт. Оставете да изсъхне. Алкохолът ще дезинфекцира горния слой и ще унищожи всички бактерии, които причиняват миризма.

2. Дръжте котешка тоалетна в хладилника

Да, звучи странно, но ако искате хладилникът да не поема миризми, това е най-добрият начин. Котешките тоалетни от силикатен гел са най-подходящи за целта. Избягвайте да слагате тоалетни с дървени стърготини, тъй като този материал има собствена миризма.

3. Как идеално да измиете блендера

Излейте малко вода и капка препарат за миене на прибори в блендера и пулсирайте известно време. След това измийте пластмасовия диспенсър.

4. Грейпфрутът чисти варовиковите налепи

Тази необичайна комбинация ще ви помогне да се отървете от натрупванията от варовик в банята. Нарежете грейпфрут наполовина, поръсете със сол и разтрийте ваната или мивката с нея. Бъдете внимателни - използвайте по-фина сол, за да не надраскате и повредите повърхностите.

5. Сол за по-красиви цветове

За да върнете яркия цвят на дрехите си или да възвърнете предишния им блясък, добавете половин чаша сол в пералнята.

6. Тиганът ще „живее“ два пъти по-дълго, ако не се мие веднага

Най-лесният начин да развалите повърхността на тигана е да го измиете, докато е все още горещ. Изчакайте, докато съдът стане достатъчно хладен и едва тогава го измийте.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X