Напишете дума/думи за търсене

19-те зодии на маите

Искате ли да знаете какво зодиакалният знак на маите говори за вашата личност?

Мезоамериканската или цивилизацията на маите изучава движението на планетите, неговото влияние върху Земята и настроенията на хората, моделите на поведение и черти на личността.

Те подробно регистрират движението на Венера, Слънце, Луна, Юпитер, Марс..., за формиране на астрономически записи, използване от шаманите за гадаене и астрологични цели.

Календарът на маите се състои от 18 месеца по 20 дни, вместо познатите ни 12 месеца с 28-31 дни.

Затова имат и повече зодии от обичайните 12. Представяме ви зодиите според астрологията на маите и съответните им характеристики.

Ch'en - 2 януари до 21 януари

Като първи от зодиака, Ch'en представя нощта, което означава, че хората, родени в този период, са нощни птици и са най-продуктивни около 21:00 до 4 часа сутринта.

Всичко, свързано с нощта, е добър символ за тях. Независимо дали това са животни, полускъпоценни камъни като лунния камък или нощното небе, те черпят енергия от тези предмети и същества. Подходящи цветове за хората от тази зодия са тъмносиньо, черно и сребърно, които стимулират въображението и идеите им за проекти.

Yax - 22 януари до 10 февруари

Това е прекрасна зодия. Ако тя е вашият знак, това означава, че сте отворени към света, че сте обичащи и много отдадени на хората около вас, винаги сте готови да помогнете. Избягвате конфронтацията на всяка цена. Вместо това искате спокойствие и мир около себе си и сте много добри в усмиряването на трудни за комуникация хора. Може да донесете много добро на този свят, на вас ви отива ролята на доброволец в благотворителни каузи.

Sak ' - от 11 февруари до 2 март

Били ли сте свидетел на това как някои хора просто стават и си отиват от живота ви, нали? Е, ако сте родени между 11 февруари и 2 март, е твърде вероятно и вие да правите това. Чувствате се удобно в собствената си кожа и лесно приемате предизвикателства, защото сте достатъчно уверени в себе си, и не е проблем за вас да загърбвате познатия си начин на съществуване.

Много хора се страхуват да излязат от зоната си на комфорт, но този знак приветства промяната и рисковете. Най-доброто време на деня за тази зодия е ранната сутрин. Вашият символ е жабата, защото това животно лесно се адаптира към водата и към сушата, символизирайки колко гъвкави може да бъдете.

Кеh - 3 март до 22 март

Кеh е свързан с баланса, спокойствието и тишината. Вие сте противници на спорове и скандали и наистина се разстройвате, ако някой наруши хармонията ви.

Въпреки че не сте почитател на разногласията, във вас има огнена страст, която не ви позволява да се оставяте в ръцете на врага, без да се отбранявате, когато се наложи.

Няма нищо лошо в това да отстоявате това, което смятате за правилно.

Мак - от 23 март до 11 април

Родените под знака Мак са тези, които са склонни да объркват хората около тях. Те са по-потайни и не обичат да споделят неща за себе си. Трябва първо много добре да опознаят някого, за да го пуснат в дълбокото на света си.

Обичате да прекарвате време в компания на близки, но често предпочитате да сте сами, за да съберете мислите си и да разсъждавате върху целите, които сте си поставили. Затова се препоръчва да отделите по един час на ден за себе си, независимо дали да гледате любимите си предавания или ще се киснете във ваната.

K'ank'in - 12 април до 1 май

Този знак представлява Слънцето и Земята, което означава, че твърде вероятно сте голям любител на природата и топлото време. Притежавате духовна връзка с кучетата и обожавате да сте около тях, тъй като ви харесват тяхната лоялност и игривост. За вас е много важно да намерите красотата по света, затова не пропускате да фотографирате всичко, което ви се изпречи на пътя. Пътешествайте повече и посещавайте пещери, плажове или ливади, за да уловите изящността им.

Muwan ’ - 2 до 21 май

Този знак е балансиран между огън и вода; следователно гръмотевичните бури са мощни събития за вас заради дъжда и мълниите, които може да ви донесат голяма сила.

За вас е много важно човек да бъде честен. Издигате истината на пиедестал. Не понасяте хора, които се опитват да ви заблудят, за вас лъжците са прозрачни. Ако знаете, че нещо не е наред, ще говорите с другите, за да отстраните проблема. Никога не се страхувате да го направите поради моралните си стандарти.

Обичате да учите нови неща ежедневно и си падате по детективски игри и пъзели.

Pax - 22 май до 10 юни

Хората, родени под този знак, наистина имат късмет поради това, че тяхното духовно животно е ягуарът, което се счита за изключително важно за маите. Силен, грациозен и мъдър, вие сте страхотен лидер, който може да доведе отбора до победа. Важно е да използвате това качество, когато става въпрос за кариерата ви; сближава ви с хората около вас и им помага да постигнат целите си.

Околните се обръщат към вас за съвет. Подготвени и мотивирани, забелязвате целта отдалече и очертавате различни начини да я изпълните.

Kеyab - 11 юни до 30 юни

Ако сте родени под този знак, вашето духовно животно е костенурката, свързана с луната и духовността. Намирате смисъл във всичко, на което се натъквате. Правейки стъпка напред, вие искате да разберете хората около вас и какво ги кара да действат по различни начини. Често си задавате въпроса „Защо?“ и се изкушавате да се потопите по-дълбоко в откриването на скрити послания и смисъла зад дадено поведение.

Наслаждавате се на поезията и изкуството и анализирате чувствата, които те ви носят.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X