Напишете дума/думи за търсене

10 вредни неща, които порасналите деца причиняват на родителите си

Животът е кръговрат. Днес ти си дете, утре ти си родител на възрастния си родител. Ежедневието на възрастните хора е почти монотонно, за разлика от това на вечно бързащите им наследници. Помнете, дори момент на внимание може да улесни живота на вашите родители.

Ние от „МИЛА“ обичаме родителите си и се опитваме винаги да намира;;е време за тях.

Кои са 10-те неща, с които порасналите деца нараняват майките и татковците си?

1. Пренебрегват ги

Децата винаги липсват на родителите си, независимо колко големи са те.

Мама и татко имат нужда от децата си и от време, прекарано с тях. Ако родителите ви не живеят при вас и вие рядко ги посещавате, те може да се почувстват самотни, дори ако са заобиколени от много хора на тяхната възраст.

2. Казват неща, които не бива

Ето някои фрази, които може доста наранят нашите родители:

- Защо сте ме родили?

- Никога не ми помагате с пари.

- Повече обичаш брат ми или сестра ми.

- Мразя те.

Представете си себе си в по-стара възраст с пораснало дете. Казването на такива неща може да е травматично, особено ако е направено като начин за манипулация.

3. Не се интересуват от тяхното здраве

Не всеки човек се оплаква от физическа болка или ще сподели, когато чувства неразположение. Дори само да попитате как се справят и да им покажете, че може да бъдат искрени с вас за здравословното си състояние, ще свалят стреса от плещите им и ще ги накара да се чувстват по-добре.

4. Не им помагат финансово

Не става въпрос за това родителите ви да се чувстват като дете, което не може да си купи хляб, но понякога може да им подарите екскурзия или ваканция, или да им напълните хладилника с вкуснотии. Тези малки неща ще останат в паметта им дълго време.

5. Игнорират семейните събития

Да, понякога отношенията с нашите родители може да бъдат трудни, но пренебрегването им невинаги е решение, особено що се отнася до семейството. Понякога е по-добре да крещите един на друг, вместо да изтриете напълно родител от живота си и да отказвате да ходите на фамилните събирания.

6. Никога не са благодарни

В някои култури, когато надценяваме себе си, но подценяваме другите, включително родителите си, се счита за грях. Изразявайте благодарността и признателността си към тях с думи и жестове.

7. Крият информация за себе си

Ние сме деца на нашите родители - разбира се, че се тревожат за нас. Казването на неща от рода на „Мамо, това не е твоя работа“ трудно може да я накара да се почувства по-спокойна за случващото се в живота ни. Споделяйте с родителите си, без да навлизате в твърде много подробности, ако не искате да ги тревожите.

8. Дразнят се, когато трябва да повтарят изречения

Понякога имаме достатъчно търпение да повтаряме едно и също на чужденци или на колеги, но не и на нашите родители. Но не забравяйте, че те са по-възрастни от нас и паметта и слухът може да им изневеряват от време на време.

9. Не пазите спомени

Видеоклипове, снимки и други изображения може да ви напомнят за хубавите времена от детството ви и от порастването ви. Ако сте играли определена настолна игра, извадете я и играйте с родителите си. Покажете на родителите си, че помните всичкото щастие, което са ви дали.

10. Отнасяте се с тях като с малки деца

Те не са деца и имат повече житейски опит от вас. Дори да са стари, те са възрастни хора. Уважавайте тяхната независимост.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X