Напишете дума/думи за търсене

Защо Джулия Бочева избра лютите чушки за тема на сватбата си

Момичето, станало известно като певица в “Революция Z”, играе годеницата на Фигаро в Народния театър

Когато се родила, родителите ѝ я кръстили на актрисата от “Хубава жена” Джулия Робъртс. Сега, освен че и тя самата се е превърнала в хубава жена, Джулия Бочева е и талантлива актриса. И превъзхожда Джулия Робъртс по танцови и певчески умения. Много от телевизионните зрители познават Джулия Бочева като Ани от сериала “Революция Z”, а театралните - като годеницата на Фигаро от постановката “Един безумен ден” на Народния театър. Там е остроумна, красива и изящна. И талантлива в песните и танците. За ролята в “Един безумен ден” я забелязали в друго представление - на Диана Добрева - “Саломе”, където пее. Тъй като “Един безумен ден” е театрална постановка с елементи на мюзикъл, за роля там се искат певчески и танцови умения освен задължителните артистични, разбира се. Все неща, които Джулия може много добре. 

СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

“Бях препоръчана на режисьора, имахме 2-3 срещи, преди да започнем да работим заедно, но веднага се харесахме, имаше симбиоза в мисленето, подхода и всъщност моят откривател е Михаил Петров. Той ми гласува страшно много доверие, защото това е първата ми главна роля в представление, и то толкова мащабно”, разказва с усмивка Бочева. Тя признава, че всеки път, в който стъпела на сцената в Народния театър, изпитвала страхотен респект към нея.

И макар на театралната сцена да е годеница на Фигаро и да не стига до олтара пред очите на зрителите, в реалния живот Джулия вече е щастливо омъжена жена. Това лято тя се врече на любимия си Галин Рангелов. Избират за тема на сватбата си “Люти чушки”. 

Джулия в постановката "Един безумен ден" в Народния театър
Джулия в постановката "Един безумен ден" в Народния театър

“С моя мъж

не сядаме на масата

за обяд или вечеря

без люти чушки

Джулия и Галин са семейство от 11 август.
Джулия и Галин са семейство от 11 август.

Това е наистина нещо, което обожаваме. Много странно звучи, но е така. Затова решихме това да бъде темата на сватбата ни. А има и препратка - семейният живот не е само сладък, понякога той е и лют”, обяснява Джулия. По нейна идея даже букетът ѝ бил от люти чушки и съжалявала, че не го запазила за себе си. “Аз го хвърлих накрая на сватбата, хвана го едно момиче, ходих да си го искам обратно, ама тя не ми го даде”, разказва през смях актрисата. Сватбеният им ден бил на 11 август, а само 5 месеца по-рано - на 11 март, било и предложението за брак. Спонтанно и романтично.

“Моят мъж винаги ме взема след представления. Взе ме и тогава след представление в Народния театър, спря колата пред “Св. Александър Невски” и клекна човекът. Аз казах “да”, обяснява тя и допълва, че Галин е голямата ѝ любов. “Когато срещнеш някого, който импонира изцяло на темперамента и характера ти, знаеш, че е твоят човек. Ние, актьорите, сме малко ненормални, егоцентрици сме. Той просто е един голям балансьор в живота ми, аз в неговия - също.”

Организират сватбата си само за три месеца, макар всичките им близки да ги плашат, че е невъзможно да подготвят такова събитие за краткия срок, който са си поставили. В сватбения ден спазили и повечето традиции. Започнали с откупуването на булката. Но за да е по-трудно за жениха, майката на Джулия спряла асансьора и

накарала зет си да се

качи 9 етажа пеша

до дома на любимата си. А друга традиция издала, че двамата младоженци ще печелят еднакво. Поне според поверието, че който отчупи по-голямото парче от сватбената погача, той ще носи повече пари в дома. Е, парчетата на Джулия и Галин били почти еднакви. Но забравили да се настъпват пред олтара.

Две от най-близките ѝ приятелки ѝ били съответно шаферка и кума. Кумът бил близък приятел на младоженеца.

Преди това Джулия Бочева е завършила средното си образование в музикалното училище “Любомир Пипков”, но нямала желание да продължи да учи след това в консерваторията.

“Не мога да кажа, че не обичам да свиря, но знаех, че това не е моето нещо. Не можех да си представя, че трябва да се затварям вкъщи. Защото, за да си добър инструменталист и музикант, трябва страшно много свирене, понякога по 7-8 часа на ден, но реших, че не мога да се затворя вкъщи и да живея така, независимо от концертите по света и у нас. Аз винаги съм искала да стана актриса, семейството ми беше доста против. Всички искаха да вляза в консерватория и да продължа с виола, но аз реших, че няма да стане така”, разказва Бочева. Затова кандидатства в НАТФИЗ и я приема Стефан Данаилов в специалност “Актьорство за драматичен театър”.

“При него учих само две години, защото паралелно снимах “Революция Z” и нямах физическото време да ходя на лекции. Затова се наложи да сляза един клас надолу и бях три години и половина при Пламен Марков”, казва актрисата. В “Революция Z” попада отново чрез пеене. 

Тъй като много обичат люти чушки, ги избрали за тема на сватбата си.
Тъй като много обичат люти чушки, ги избрали за тема на сватбата си.

В музикалното училище, в което учела, се провеждал кастинг за тийнсериала и така след 3 прослушвания влиза в кожата на Ани - вокалистка на групата “Революция Z”. След края на трите сезона на сериала замества Йоана Темелкова в мюзикъла “Скачай” в театър “София”. След като си чупи крака обаче, се налага да се оттегли, а Темелкова се връща отново в представлението. Макар че досега ролите ѝ са предимно с пеене и в мюзикъли, Джулия Бочева мечтае за драматични роли.

“Досега съм играла предимно в музикални роли, защото мога да пея много добре, учила съм 10 години пеене, а пък и актьорите, които могат професионално да пеят, са много малко. И има търсене, но със сигурност не ми се играе само в такива неща. Липсва ми драмата. В НАТФИЗ играех само драматични откъси, играе ми се тежка драма”, казва актрисата. Една от ролите, които все още ѝ се иска да изпълни, е тази на Жулиета.

“Кое момиче не иска да я изиграе? В НАТФИЗ едно от дипломните ни представления щеше да бъде “Ромео и Жулиета”, но то така и не се състоя. Тогава много ми се искаше да изиграя Жулиета, но ми дадоха ролята на сеньора Капулети”, разказва тя, но пък все още е млада и не е късно и за Жулиета.

През годините ѝ се налагало да прави много жертви в името на героините си.

“За едно от представленията на “Скачай” бях с много тежка гнойна ангина и много висока температура. Не можех да говоря, камо ли да пея. Обадих се в театъра, но представлението не падна и аз отидох. Вдигнах се и стана някаква магия, защото оздравях за два часа - пеех, имах супермного енергия, все едно изобщо не бях болна. Но това е от адреналина, има си обяснима причина”, казва Джулия. Когато се прибрала вкъщи обаче, не можела да си свали температурата цяла нощ.

В “Революция Z” пък трябвало да изиграе сцена, в която героинята ѝ се самоубива, скачайки от скали.

“Бях ходила при каскадьорите да ме обучават как да падам върху кашони, но само един път, което изобщо не е достатъчно. А на снимките имахме 15 дубъла и от камшичния удар после така ме болеше главата, че бях на ръба да отида в “Пирогов”, може би бях със сътресение”, спомня си актрисата. “Но не се оплаквам, защото това са неща, които всеки актьор трябва да прави, а не да се лигави. Ако искаш да си добър в професията, да се чувстваш пълноценно, трябва да правиш много жертви”, смята тя.

Заедно с "бандата си" от "Революция Z".
Заедно с "бандата си" от "Революция Z".
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X