Напишете дума/думи за търсене

Какво да очакваме от годината на Металния плъх

На 24-ти януари заедно с новолунието в знак Водолей настъпва китайската Нова година в управлението на Металния плъх, която ще продължи до 11 февруари 2021 г.

Първата позиция в китайския зодиак е за плъха, който според легендата за 12-те знака се явил пръв от всички животни, поканени в кралството да отпразнуват китайската Нова година. Плъхът е аналитичен, любознателен и много интелигентен. Той е надарен с талант за оцеляване, творчески дух и чар. Изключително интуитивен, плъхът успява да долови приближаващата заплаха и да намери своя начин за бягство и усамотение. Той лесно се адаптира и приспособява, като успява да запази хладнокръвие и любезност. Общителен и чаровен, той е желан гост на всяко събитие, но предпочита да бъде в компанията на близки хора и доказани приятели. Той е роден учител и обича да споделя житейски опит, както и да дава съвети и препоръки. Най-хармоничното време от денонощието за този знак е между 23 и 1 часа, когато Ин - тъмната сила, достига върха си.

Счита се, че това е най-раздвоеният знак, обичащ компаниите и имащ нужда от изолация и покой, които да върнат силите му. Склонен е да анализира и понякога да спори. Тревогите, лесната раздразнителност и избухливост са част от неговата природа. Обича да пътува и да търси нови приключения, както и ценни подаръци от далечни места с историческа стойност. Хората, родени в годината на Плъха, са трудни за разбиране, защото съдържат в себе си критичност, взискателност, свободолюбие, интелект, несигурност, страхове и интровертно поведение.

Напрегнат по природа, Плъхът мрази будилници, граници и натиск. Работи най-ползотворно сам и рядко е доволен да бъде нечий служител. От хората, родени в годината на Плъха, стават добри мениджъри и добри управители на голям бизнес. Плъхът цени материалния комфорт и удобства. Осигуряването на храна и подслон са основните му приоритети. Той винаги се запасява, защото това му дава вътрешен комфорт и спокойствие. Понякога се чувства изолиран и е склонен да се затваря в себе си. Парите и тяхната липса са особена грижа за него, но затова разполага с качества да ги изкарва лесно. В дома цени уюта, реда и чистотата.

Полярност – Ян
Поредност на знака – първи
Щастлив цвят – син, черен
Аромат – сандалово дърво
Цвете – бодлива зеленика
Скъпоценен камък – тюркоаз
Щастливо число – 3

Известни личности: Антонио Бандерас, Хю Грант, Дейвид Духовни, Шон Пен, Камерън Диас, Уилям Шекспир, Лев Толстой, Моцарт, Клод Моне, принц Чарлз, Даниел Дефо, Жул Верн.

Еклектичният плъх – скритият чаровник

31 януари 1900 – 18 февруари 1901 – Метален плъх
18 февруари 1912-5 февруари 1913 – Воден плъх
5 февруари 1924 – 24 януари 1925 – Дървен плъх
24 януари 1936 – 10 февруари 1937 – Огнен плъх
10 февруари 1948 – 28 януари 1949 – Земен плъх
28 януари 1960 - 14 февруари 1961 – Метален плъх
15 февруари 1972 – 2 февруари 1973 – Воден плъх
2 февруари 1984 – 19 февруари 1985 – Дървен плъх
19 февруари 1996 – 6 февруари 1997 – Огнен плъх
7 февруари 2008 – 25 януари 2009 – Земен плъх

Плъхът в китайската астрология отговаря на знак Стрелец в западната астрология. Очаквайте от годината на Плъха повече мъдрост, желание за развитие и стремеж към нови завоевания. Като първи знак в китайския зодиак тази година ще ни даде възможност да поставим нови хоризонти пред себе си, като бъдем предпазливи и умело преценяващи риска. Използвайте положителните качества на знака и бъдете по-настоятелни в преследване на собствените си цели. Успех!
Желая ви хармонична, щастлива и здрава година!
Венета

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във Фейсбук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X