Напишете дума/думи за търсене

Димитър Баненкин разбира, че има син след 31 години

Баненкин в сериала “Скъпи наследници”. Там героят му също разбра доста късно, че има пораснала дъщеря.

Актьорът Димитър Баненкин винаги е искал да има син. Неочаквано преди три години той разбира, че голямата му мечта се е сбъднала - не само че има момче, но то вече е млад мъж. И съвсем скоро ще носи и неговата фамилия. “Процедурата е проста - ще отиде в съда, за да заяви, че иска моето име”, разказва Димитър Баненкин пред “24 часа”.

Един ден преди 10-11 месеца звъни телефонът му, а номерът, изписан на екрана, е непознат.

“Здравей. Помниш ли ме? Искам да говоря за нещо важно с теб”, казва му жена от другата страна на слушалката. Тя му разказва, че двамата се познават отдавна - от времето, когато Баненкин следвал актьорско майсторство във ВИТИЗ. Тогава имали и връзка. И сега тя много държи да се срещнат отново, за да му разкаже нещо на 4 очи. Но тъй като жената не живее в София, се разбират тя да дойде в столицата следващата седмица и да се видят.

Баненкин изобщо не подозира какво го очаква. Вярно, замисля се какво ли толкова има тази жена да му казва, но предполага, че е свързано с работата му. Но когато се виждат на кафе в столично заведение, чува от нея: “Мисля, че синът ми Иван е твое дете!”

Баненкин не може да повярва - той

винаги е искал да има син,

а сега, колкото и изненадващо да става, това се случва наистина. “Колко хубаво!” е първата му реакция. След дълъг разговор и двамата се съгласяват, че ще е най-добре баща и син да си направят ДНК тест, за да няма съмнение у никого. “Исках да го представя на всички - на баща ми, на майка ми, на сестра ми, на племенниците ми и на дъщеря ми”, разказва сега Баненкин.

Майката на момчето го уговаря да отиде в клиника, където да си направи теста. Но то нищо не подозира. Просто откакто гледа с приятелката си сериал за викинги, все си мисли да разбере повече за родословието си и дори го споменава на майка си. Затова решава, че тестът е заради тази хрумка, както разказа сам преди дни в ефира на една от националните ни телевизии.

Актьорът и синът му заедно в студиото на “Преди обед” в сряда
Актьорът и синът му заедно в студиото на “Преди обед” в сряда

Междувременно Баненкин вижда за първи път Иван в ресторант на среща, уговорена от майката. “Ела тук да се видим с един колега”, казва жената на сина си. Той е със своята приятелка и с още едно момиче.

Заговарят се всички, а по едно време и трите жени стават и излизат да се освежат. Това е и първият момент, в който Баненкин е сам със сина си. “Ти ходиш ли на театър”, му хрумва на актьора да попита Иван. И ей така, уж между другото, го кани на свои постановки и си разменят телефоните.

Няколко седмици по-късно майката се обажда на сина си. “Аз ще дойда в София, имам да ти казвам нещо”, обяснява му тя. Жената се разбира и с актьора да се видят половин час по-рано в същия ресторант, в който ще дойде и Иван, и да се уточнят как точно да му поднесат новината. “В първите три секунди си помислих - това е същият ресторант, в който се видяхме с онзи човек. Майка ми е тук, виждам я, че седи на масата с някого. И така

в първите три секунди сякаш разбрах всичко

- отвън пред ресторанта”, разказва още Иван пред Би Ти Ви.

“Иване, ето виж - това е тестът ти, а това е баща ти”, чува тогава момчето от майка си. Резултатите показват, че с Баненкин имат 99,99% съвпадение. “Браво, много хубаво! А сега да ядем” е шеговитият отговор на момчето.

Оттогава досега минават повече от 10 месеца, в които Димитър Баненкин запознава всичките си близки със сина си. Сред най-вълнуващите моменти е и срещата на двете му деца - Иван и дъщерята на актьора Миа-Катерина, която от години живее в чужбина. Момичето е плод на любовта на актьора с бившата му съпруга, с която той живееше в Германия. След развода Баненкин никога не спира да се грижи за дъщеря си, а откакто той се връща за постоянно в България, тя го посещава поне по 3-4 пъти тук.

Двете деца на Баненкин - Иван  и Миа-Катерина
Двете деца на Баненкин - Иван и Миа-Катерина

И миналата година идва в София при баща си. Той я взема от летището с колата, а по пътя ѝ казва: “Миа, ти имаш брат”. “Сериозно? Ама той кога се е родил - сигурно е бебе?”, пита въодушевено момичето. “Не, батко ти е, на 31 години”, отговаря ѝ Баненкин. Ден по-късно двете му деца се виждат за първи път. “Беше много вълнуващо. Оттогава се чуват често по различни приложения. Тя много иска да дойде пак в България. А когато е тук, да види близките си - братовчедите си, брат си”, разказва пред “24 часа” Баненкин.

Дъщеря му Миа-Катерина е на 21 г. Тя живее в Люксембург и се грижи за социално слаби деца, а догодина ще започне да следва психология в Холандия. “Тя искаше да дойде през февруари, но не успя. Ще си дойде през април”, обясни баща ѝ.

Синът му Иван е мениджър във фирма за онлайн залагания. Но освен това е и музикант - с приятели свири в различни групи, с които е изнасял концерти и у нас, и в съседни държави. Има издадени 7 албума, в които свири на баскитара и на барабани.

През целия си живот момчето е знаело, че е син на майка си от първия ѝ съпруг. Но той ги изоставя, когато Иван е бил 4-годишен. Преди няколко години

майка му случайно вижда Димитър Баненкин по телевизията

Още в първите секунди нещо се обръща у нея - приликата между актьора и сина ѝ е изумителна. И не знае какво да прави - дълго се колебае, няма представа как ще се възприеме това и от детето ѝ, и от Баненкин. Накрая се вслушва в съветите на втория си съпруг да отиде и да поговори с актьора. “Никога не съм усещал липсата на баща”, категоричен е Иван.

Сега, откакто знае, че до него е Баненкин, вече заедно със своята приятелка е ходил да го гледа в театъра. “Иска да ме види в моите постановки”, разказва Баненкин. Той самият все още не е успял да отиде на концерт на сина си, но със сигурност ще го направи съвсем скоро.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X