Напишете дума/думи за търсене

Дара се бори за авторските права

Дара: Авторските права са важни за бъдещето на всеки артист!

 Eдин от най-успешните артисти в съвременната ни поп музика – Дарина Йотова-Дара, влезе „В час по интелектуална собственост“ в едно софийско училище.
Заедно с продуцента Станислава Армутлиева показа света на музикалната индустрия на учениците, които изучават дърворезба, живопис и керамика до музика, балетна хореография и фолклор.

Разговорът се въртеше около стойността на творческите продукти и смисъла да печелиш от всичко, което създаваш с ума си.

В първата половина от часа чрез забавна презентация тя показа кои са основните звена на музикалната индустрия, що е то авторско право и защо трябва да го познават, ако мечтаят да превърнат таланта си в кариера. „Срещата с вас е много важна, защото вие ще определяте на какво ще прилича бъдещето за творците у нас. Реалността в момента е следната - българинът обича музиката, но не е свикнал да плаща за нея. Въпреки това поговорката „Музикант къща не храни“ е дълбоко погрешна – храни, стига да бъде достатъчно упорит, талантлив и подкрепен от силен екип. Не се страхувайте да създавате изкуство! Дръжте се за правата си, защото те са плътта на вашето творческо бъдеще!“, сподели Саня Армутлиева.

„Започнах да разбирам колко са важни правата за мен и бъдещето на всеки артист, когато освен парите от участия започнах да получавам отчисления от всички видове ползвания на мои песни и изпълнения – от дигитално разпространение, от продажба на дискове, от публично изпълнение и излъчване. Има много талантливи деца, които мечтаят да се занимават с музика, както аз мечтаех. Тук съм да им кажа да си гонят мечтите и да не се отказват, но и да им дам знак, че невежеството не води до никъде“, каза Дара.

Кампанията „В час по интелектуална собственост“ продължава в училищата по изкуствата в София и страната.

Продуцентът Станислава Армутлиева показа света на музикалната индустрия „В час по интелектуална собственост“
Продуцентът Станислава Армутлиева показа света на музикалната индустрия „В час по интелектуална собственост“
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X