Напишете дума/думи за търсене

Дара: „Момчетата бяха нащрек с мен“

Пребоядисване на под в студиото, съсипан маникюр и дрехи, 7 часа танци с изкуствена коса с тегло на новородено и водопад от розова текстилна боя по боксова круша – с това приключват снимките на новото видео на Дара Ella Ella.

Любимката на тийнейджърите участва активно в изготвянето на концепцията за клипа и признава, че преди „голямото омазване“ с бонбонено розово имали още по-щура идея – да сложи костюм в две части, който да гори, и моментът да бъде документиран с ефектна фотосесия.

Режисьорът Виктор Антонов-Рик приема идеята с уговорката, че на метър и половина от певицата ще стои човек с пожарогасител, но продуцентът Саня Армутлиева охлажда ентусиазма им на мига.“Тя е пчелата майка, грижи се за всички нас, артистите, във „Вирджиния рекърдс“. Притесняваше се, че ще ми пламне косата и после ще пълним само криминалните колонки с това видео“, разказва ми с намигване Дара.

Виждаме се близо до дома й на чаша чай с джинджифил. Удрям в десетката с предположението, че преди да дойде на нашата среща, се е събудила с няколко епизода на култовата анимация Family Guy. Стои пред мен с три кичура в цветовете на дъгата в косите си, обемно лилаво яке, масивни маратонки и памучен панталон, който може да бъде сбъркан и с по-елегантна пижама. Шит е от майка й, а тя си го е декорирала с фрази от песни, изписани с маркер. Изглежда като ученичка, избягала в голямото междучасие, и като жена, за която във всеки италиански квартал ще започне война само с едно минаване по улицата.

В същото време розовото, което толкова щедро се лее в клипа на Ella Ella, не е нейният цвят. Метафорично няма нищо общо и с философията й за живота. Под сексапилната й опакова се крият артист със спартанска дисциплина и очарователен хулиган. „Израснах с момчетата в махалата. Бях единственото момиче, което риташе футбол с тях. Веднъж един ми се направи на отворен и дойде да се заяжда. Изчаках го да се изкаже, скочих и му ударих една глава. Няколко минути шок, после си доиграхме мача. Оттогава момчетата, които искаха да ме заговорят, мислеха два пъти, преди да приближат“, разказва Дара.

Детство мое

Като тийнейджър Дара искала да се занимава активно с бокс, но родителите й не разрешили. „Исках да натупам брат ми, с който постоянно се биехме. Ама като ти казвам „биехме“, значи хард кор положение, стигали сме до два извадени зъба. Бяхме като куче и котка, защото сме само с две години разлика. Не знам какво толкова деляхме. Сега се обичаме безрезервно“, казва певицата.

Когато била на 7 годинки, с брат й се гонели и тя неволно удря главата си в ръба на кухненската маса. Завършва играта със седем шева в болницата.

Има и великденска история с яйце, което заложила на стола на дядо си. Той седнал на него и сивият му панталон се боядисал в синьо. Подгонил я заедно с братовчед й и брат й, а те се крили в дупка под леглото в селската им къща. „Аз скочих последна и много-много не останах скрита, та дядо първо мен докопа. Не ни е удрял, развика ни се“, спомня си изпълнителката на „Родена такава“.

Музиката като ракета носител

Детската мечта на Дара е да стане актриса. Посещава в продължение на години театрална школа, а с приятелите й често практикуват наученото, като влизат в случаен магазин в центъра на Варна и се правят на чужденци. Виждат как фалшивият им руски и испански превръщат продавачките в паленца, а когато заговорят на български, директно им посочват вратата. На 17 татуира на ръцете си символа на театъра – маските, изобразяващи жанровете на комедията и трагедията. Музиката обаче се оказва ракета носител към голямата сцена. „В актьорската школа ми преподаваше Ина Добрева, която наскоро гледах в сериала „Господин Х и морето”. Когато тръгнах за X Factor, тя ми подари картичка с малка икона на Исус Христос. Още си я пазя!”, откровена е Дара.

Изграждането си като артист във „Вирджиния рекърдс“ отдава само на здрава работа и волята да не подражава на никого. Учи се да пише песни и това е единствената специалност, която би записала в университет някъде по света. Танцува дори когато готви, ходи на уроци по английски и е всеядна откъм книги. „Ако изпълнителят няма грам отношение към литературата, не знам как ще успее да напише и един сносен текст“, категорична е изпълнителката на „Все на мен“.

Тя вижда бъдещето си на глобална сцена. Съавтори в Ella Ella са норвежецът Матс Корай Генц и англичанинът Крис Йънг, който е работил за звезди от калибъра на Кайли Миноуг и Род Стюърд. Пътищата им с Дара се пресичат на лагер за писане на песни в Боровец по-рано тази година. Преди това тя има още две международни колаборации – My Time с румънския хитмейкър Моноар, и BTW (Bye, Bye) с гръцките диджеи Livin’ R и Noise. През лятото отскочи до Лондон за звукозаписна сесия по покана на продуцента Йоад Нево, работил със Сиа, Брайън Адамс и Duran Duran.

Коледа по пантофи

Новата 2020-а Дара ще посрещне на сцената, но Коледа е запазена за приятелите и семейството. Ще се прибере във Варна, за да готви. „Всички ще готвим. Не знам как успяваме да се съберем толкова хора всеки път, къщата ни сякаш е разтеглива. Като италианско семейство сме, викаме, караме се, обичаме се, настава зверска дандания! Но накрая се събираме на масата и става весело. Тази година съм решила да направя пълнени чушки и зелеви сарми.“, казва певицата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X