Напишете дума/думи за търсене

Козирог - знакът на амбициозната душа

Това е 10-ият астрологичен знак в зодиака и представен от изображение на козел - символ, основан на най-стария бог на мъдростта и водите на шумерите Енки.

Това същество всъщност имало главата и горната част на тялото на планинска коза, а долната част принадлежала на риба.
Козият аспект на това същество представлява любопитство, постоянство и решителност. Това прави Козирога знак на амбициозната душа.

Рибният аспект представлява интуиция, емоционална връзка и духовност.
Този знак е много сложен и има много различни изражения. Управлявани от Сатурн, планетата на дисциплината, отговорността и структурата, много Козирози притежават тези черти.
Хората, родени от тази зодия, притежават много самообладание, интелигентност и понякога доста добри обноски.

Като земен знак, Козирозите са практични, търпеливи и трудолюбиви по природа.
От тях стават страхотни родители, лидери или хора на могъщи позиции заради силата на тяхната отдаденост към всичко, с което се захванат.
Много Козирози намират успех в бизнеса, тъй като нямат нищо против да се сблъскват постоянно с нови предизвикателства.

Козирозите са много динамични хора, които може да бъдат по-доминиращи или от козешкия, или от рибешкия аспект в зодията.

Козата представлява мъжката енергия - тя е директна, упорита и и не си губи времето и енергията да шикалкави. Женският аспект е представен от рибата.
Плавността на емоциите са водите, в които тази риба плува - този аспект е чувствителен, емоционален и интуитивен. Урокът, който много Козирозите учат, е как да балансират тези две енергии.

Козирози, разковничето е в това да усетите енергията на хората, с които общувате. Понякога ще ви се налага да се омекотите и да се облягате на женските вибрации у себе си. Това не е трудна задача, просто трябва да сте по-грижовни, меки и разбиращи.
Преминаването в мъжката енергия изисква да сте по-самоуверени, когато е необходимо да стъпите с двата крака на земята или да изразите мнението си гръмко, когато е необходимо.
Повечето от Козирозите са много стабилни в живота си както финансово, така емоционално и психически. Те са в състояние да излязат благополучно от ситуация там, където другите го намират за почти невъзможно.

Козирозите са страхотни приятели - те са отворени, честни, с фантастично чувство за хумор и брутално интелигентни.
Обикновено нямат голям кръг приятели, по-скоро се фокусират върху малка, но качествена група от отбрани и близки хора, с които да прекарат времето си.

Козирозите не се колебаят да похарчат малко пари, за да се забавляват с приятелите си.

С две думи, Козирогът наистина е знакът на амбициозна душа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X