Напишете дума/думи за търсене

Коя зодия е най-суеверна?

ОВЕН

Отрича звездобройството

Овенът прелиства вестника и обръща на страницата с хороскопите. Прочита и според настроението или измърморва "Глупости!", или си взема съответната препоръка за деня. Например да не спори с шефа, да купи цветя на гаджето или да се напие от сърце с приятелите. Професионални астролози споделят, че сред клиентите им най-рядко се срещат хора, родени под този знак. Самата идея, че съдбата им не зависи от тях самите, а е предопределена от движението на някакви си небесни тела, е чужда на борбения характер на Овена.

ТЕЛЕЦ

Не уринира върху син камък

Като хора, здраво стъпили на земята, Телците са едни от най-малко суеверните в зодиака. Въпреки това в тях има и известна доза вяра в изотеричното. Случва се да ходят по гледачки и вярват в сънища. Но трудно може да ги убеди човек да уринират на син камък (против уплах) или да отидат да им леят куршум. Те знаят, че хороскопите са само за забавление, но редовно ги четат и вярват в зодиите. За всеки случай спазват съветите на астролога. От тях редовно можеш да чуеш обяснения от рода на “Тя е Риба, затова с нея не се погаждаме”.

БЛИЗНАЦИ

Имат си личен астролог

Струва ви се, че са прекалено отдадени на живота и клюките, за да се интересуват от тези работи. А ако ви издадем, че поне една трета от Близнаците, които познавате, от години си имат личен астролог и вярват непоколебимо във влиянието на планетите? Мнозина дори не излизат от вкъщи, преди да са прочели дневния си хороскоп. Разумът им нашепва, че подобна прогноза няма как да е истина за всичките стотици милиони хора, родени под същия знак. Но сърцето казва друго. То им шепне: “Дай тука вестника да видим какво пише за моята зодия.”

РАК

Пие заради лош хороскоп

Тези, които вярват в хороскопите, са по-склонни да се предадат на слабостите си, сочи едно проучване. По-вероятно е да се натъпчат с шоколад, да пийнат вечерта по едно - пет-шест пъти. Е, точно такива хора са Раците. Много отговорни, много съвестни и само леееко поддатливи на порока. Как да не са с този кофти хороскоп за деня? Очакват ги неприятности в работата, може да се спънат и да си счупят крак, предупреждава незнаен астролог. За капак ги съветва да не дават пари назаем, защото няма да им ги върнат. Какво му остава на човек, освен да седне и да се напие?

ЛЪВ

Всички други зодии са смотаняци

Лъвът на сълзи може да не вярва, но на зодии - твърдо “да”. Върху характеристиките на 12-те слънчеви знака се гради целият му светоглед. Принципно Лъвовете делят хората на звезди и смотаняци. Звезди са хората, които са по-издигнати от тях в йерархията и трябва да бъдат задминати на всяка цена. Смотаняци са всички останали. Обикновено твърдата вяра на Лъва в зодиите се крепи на факта, че лъвът е царят в природата, а съответно и сред 12-те зодиакални знака. Мнозина си имат тайни суеверни ритуали, с които всекидневно се предпазват от беди и завистници.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X