Напишете дума/думи за търсене

Криста - дъщерята на Дана от филма "Вчера", е лице на дрезденската опера

Във Франкфурт на Майн са родени благородникът и велик поет, писател, драматург и философ Йохан Волфганг фон Гьоте, император Карл Втори Плешиви, самолетостроителят Вилхелм Месершмит, Анри Нестле - един от създателите на млечния шоколад, Юрген Рот - оня, разследващият журналист, Майер Ротшилд - основател на банкерската династия, и още много известни хора.

В петия по големина град в Германия на 21 февруари 1999 г. се ражда и Криста Панчо Чернева, която вече успешно покорява света на красотата.

Нарочно изписвам трите й имена, за да се разбере, че тя е дъщеря на актьора красавец от Младежкия театър до 1992 г. Панчо Чернев и на хубавата актриса София Кузева-Чернева - прелестната Дана от филма на Иван Андонов “Вчера”.

По онова време Панчо Чернев е директор на “Балкан Холидейз” във Франкфурт на Майн, после работи в Българския културен институт в Берлин, бил е и негов директор.

На 21 февруари Криста навърши 21 години и стана пълнолетна по законите на всички страни в света. В навечерието на този ден по телевизиите в Германия започва да се излъчва новата предвеликденска реклама на известна хранителна верига. За участието си в нея

Криста е избрана след кастинг на стотици кандидатки

Тя е лично поканена от организатора на събитието Place to B, което се провежда всяка година по време на “Берлинале”. Беше гост и на гала-вечерта Cinema for Pеаce в рамките на филмовия фестивал в Берлин.

Криста говори немски без акцент. И въпреки че владее прекрасно и майчиния си език, личи, че е отраснала в Германия. Има много таланти - от дете пее, танцува, играе Дороти в театралния спектакъл “Магьосникът от Оз” и други роли. Когато е на 10 и я питат каква ще стане, като порасне, отговаря: “Артистка”. Мисля, че мечтата й вече е преизпълнена - освен актриса Криста е и фотомодел и манекен.

Кинодебютът й е в австрийско-руския игрален филм “Нощ в края на лятото” през 2010 г., в който партнира на майка си София. 11-годишното тогава момиче посреща с голяма радост и възбуда възможността да застане пред камерата. Но на третия снимачен ден казва: “Мамо, това е страшно уморително всъщност!”. Но съдбата си знае работата...

През 2013 г. София Кузева се снима в сериала “Къде е Маги” и в София цялото артистично семейство е интервюирано и му е направена фотосесия за сп. “Hello, България”. Модният фотограф Костадин Кръстев-Коко първи открива невероятната фотогеничност и уникална красота на Криста.

Същата година тя е приета в агенцията за модели в Берлин, а през 2017-а и 2018 г. - в подобни агенции в Париж и Лондон. Има подписан договор с такава агенция и в Лос Анжделис, очаква работна виза за САЩ.

От 2014 г. Криста е в агенция за млади актьори в Берлин. От януари т.г. е част от агенциите за актьори в Кьолн и Париж.

Има участия в пет игрални филма

за кино и телевизия, между които: “При други обстоятелста” (2017) - сериал на телевизия ZDF, “Чиракът магьосник” (2017) - игрален филм на телевизия ZDF, “Полицейски телефон 110” (2018) - сериал на телевизия RBB, “Последната вечеря” (2018) - игрален филм.

Криста участва в много фотосесии в България, Германия, Франция, Англия и Китай. Както и в рекламни кампании на Sephora, Китай - френска фирма за гримове, Esso - американска верига бензиностанции, Samsung - фирма за електроника - видеорекламата е гледана в интернет над 16 милиона пъти, френска фирма за биокозметика и др.

В Германия участва в рекламни кампании на фирми за производство на спортни стоки, бижута, очила, гримове и обувки. Снима се във видео на музикална група. Нейни кадри са част от каталози и албуми на фотографи, гримьори и стилисти, и техните изложби. Лице е на плаката на Дрезденската опера, както и на световноизвестния календар Lambertz Kalender.

Нейни фотокадри има на кориците на списанията Amica (България и Италия) и Gracia (България). Участва във фотосесии за Harper's Bazaar (България и Австралия), Vouge (Германия и Русия), Elle Magazine (Германия и Русия), Madonna 24 (Австрия), It s Style (Германия). Работи за известни онлайн-портали за мода и аксесоари в Берлин, Лондон и Париж.

През пролетта на 2019 световноизвестният испански художник

Mr Dripping открива лицето й в инстаграм и тя му става модел

През ноември м.г. Криста Чернев е сред петдесетте гости за 50-ия рожден ден на американския актьор Джерард Бътлър в Коста Рика, където изживява незабравима седмица. Холивудски звезди спонсорират резерват за болни и ранени животни и голяма част от времето били заети с грижа за тях. В тази седмица са пуснати сред природата пораснала маймунка и излекувана гигантска водна костенурка...

Сега Криста е студентка втори курс по бизнес психология в Берлин. Но едва ли ще се посвети на тази иначе интересна професия. Чака я пътят на модата, фотосесиите и, разбира се, киното и телевизията...

21-годишната красавица е сред 50-те специални гости за 50-годишния юбилей на актьора Джерард Бътлър
21-годишната красавица е сред 50-те специални гости за 50-годишния юбилей на актьора Джерард Бътлър
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X