Напишете дума/думи за търсене

4 житейски урока, които научаваме след изневяра

Да бъдеш излъган в любовта гадно. Боли. Кара те да се чувстваш безполезен и без стойност. Подлагаш на съмнение ценността си, поставяш под въпрос действията си, чудиш се за всичко.
Какво можех да направя по различен начин? Какво направих, за да половинката си в обятията на друг човек?
Колкото и да ви боли от изневярата, може да използвате това усещане за самоусъвършенстване, което ще ви попречи да стигнете до същия изход в бъдещите си отношения.

Достатъчно сте добри
Не поставяйте под въпрос стойността си, след като сте били жертва на изневяра. Достатъчно добри сте, достатъчно умни, достатъчно всичко сте. Това, че един неособено добър човек не го е видял, не означава, че не сте перфектни точно такива, каквито сте. Често пъти се сравняваме с новия любовник на доскорошния си партньор. Това е най-лошото, което може да направите. Не се чудете какво той има повече от вас. Помнете, че вие красиви и фантастични по всякакъв начин. И никога не се съмнявайте в това.

Не е ваша вината
След като сте се сдобили с рога, започвате да се питате какво е трябвало да направите по различен начин, за да не се насочва сексуалният нагон на половинката ви към друг партньор.
В крайна сметка, не може да контролирате действията на околните, пък било те и някой, който доскоро ви е лежал в кревата. Не може да контролирате чувствата на друг човек. Може да се отнасяте с любимия си като с бог, но ако реши да се впусне в авантюра, независимо дали става дума за краткосрочен флирт или дългосрочна афера, не може да го спрете. Заслужавате да бъдеш с някого, който е лоялен, защото човекът, който ви изневерява, не е бил такъв.

Ще се влюбите отново
Не мислете, че няма да може да продължите напред или да намерите някой нов, който да ви направи също толкова или по-щастливи от човека, който ви е изневерил. Бъдете убедени, че ще намерите по-добър партньор за себе си, отново ще сте щастливи и ще се влюбите в правилния човек. Любим, на когото няма да се налага да поставяте под съмнение лоялността. Няма да ви се налага да изпитвате постоянен страх или тревожност. Отношенията ще бъдат различни и ще бъдат красива. Ще се доверите отново и ще намерите подходящата за вас душа. Не бързайте, не търсете, не скачайте от връзка във връзка. Съсредоточете се върху себе си, станете най-добрата своя версия, за да може да влезете смело в следващата си връзка.

Дайте си време да се излекувате
Колкото и да те боли сега, всичко ще е наред. Дайте си време да скърбите и да се излекувате. Използвайте месеците или години без връзка, за да се опознаете по-добре и да правите неща, които обичате. Отдайте се на ново хоби, създайте нови приятелства и се запознайте със страхотни хора. Чете повече книги, пишете повече книги. Това е вашето лично бягство.

Не обвинявайте себе си, ако някой е бил романтично нелоялен към вас. Вземете си поука от изневярата. Продължете напред. Бъдете по-добри. Бъдете щастливи. Заслужавате го.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X