Напишете дума/думи за търсене

Грешки преди лягане, заради които пълнеем през нощта

Повечето килограми, които показва кантарът, не само е неудовлетворително, но може да доведе и до много здравословни проблеми и преждевременна смърт.
Отговорът на внезапното наддаване на тегло може да се намери и във вечерната ви рутина.
Кои са най-често срещаните грешки преди лягане, които водят до качване на килограми?

1. Късна вечеря

Всички знаем за правилото да не ядем след 18:00, но това не ни спира от късните вечери или полунощните закуски. Освен това те могат да повишат нивата на холестерола, инсулина и да повлияят негативно на нашите хормонални маркери.

2. Пиене на кафе
Консумирането на тази напитка късно вечер не само вреди на съня, но и качва килограми заради хлорогенната киселина, която се намира в кафето. Заменете го с билков чай.

3. Не спите достатъчно сън
Здравословното количество сън е около 7-8 часа на нощ, но ако е по-малко от това на дневна база, тогава започват много здравословни проблеми. Има връзка между лишаване от сън и отрицателни промени в метаболизма.

4. Липса на упражнения
Упражненията и физическата активност играят решаваща роля за отслабването, тъй като повишават метаболизма и изгарянето на калории.

5. Използване на електронни устройства вечер
Синята светлина, която те излъчват, е свързано с лишаване от сън и евентуално наддаване на тегло. Тези устройства пречат на производството на организма на мелатонин - хормон, отговорен за регулирането на циклите на съня.

6. Заобикаляте се с грешен цвят
Синият цвят насърчава релаксация и по-добрия сън. Това също е цветът, който потиска апетита. Цветове като червено или оранжево ви карат да се чувствате заредени с енергия и гладни. Така че може да преразгледате цветовата палитра на вашата спалня.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X