Напишете дума/думи за търсене

Болното сърце не се разбира с тези упражнения

Сърдечните заболявания могат да наложат в живота - особено в спорта - защото някои видове упражнения могат да донесат повече вреда, отколкото полза, когато става въпрос за здравето.

Това обаче не означава, че и бездействието е подходящо за него. Правилният план за тренировка може да помогне за укрепването на сърцето и за подобряване на функционирането му.

Ако страдате от проблеми с този жизненоважен орган, има някои видове упражнения, които трябва да бъдат премахнати от тренировката ви.
Тук ще намерите и допълнителни съвети за това какво може да помогне за подобряване на сърдечното здраве.

Упражнения, които не бива да правите
Изометричните упражнения са физическа активност, при която няма видима промяна на мускула при упражняване на сила с него.
Такива са:
Лицеви опори и коремни преси
• Планк
• Глутеус мост

Силовите тренировки увеличават мускулна маса. Това може да повиши кръвното налягане и да ограничи кислорода в кръвта. Такива упражнения се правят с:
• еластични ленти за фитнес
• тежести

Предупреждение: Тези, които страдат от неконтролирана сърдечна недостатъчност, неконтролирани проблеми с пулса и тежка аортна стеноза, трябва да бъдат внимателни с физическите дейности, които извършват.

Упражнения, подходящи за тренировка
За гъвкавост: Разтягането не влияе пряко върху здравето на сърцето. Вместо това ви дава по-добър баланс, по-добра способност за движение и подобрява здравето на мускулите и ставите. Упражненията за гъвкавост включват стречинг, йога и тай чи.
Аеробни упражнения: Те могат да подобрят притока на кръв и начина, по който тялото ви използва кислорода. Основното тук е да ги правите умерено. Тези упражнения могат да включват бързо ходене, водна аеробика с ниско въздействие, лек джогинг или колоездене.

Някои допълнителни съвети
• Винаги бъдете хидратирани! Пийте вода дори и да не чувствате жажда, особено през горещите дни.
• Дайте на тялото си почивка. Не прекалявайте с никаква дейност и си дайте време за възстановяване между физическите активности.
• Не правете упражнения на открито, когато е прекалено горещо, студено или влажно. Извънредните метеорологични условия могат да повлияят на кръвообращението по лош начин, затруднявайки дишането и дори да причинят болка в гърдите.
• Слушайте тялото си. Ако се чувствате уморени, не ви е комфортно, вие ви се свят, изпитвате задух или сте изключително потни, по-добре е да спрете да спортувате и да си починете.
• Консултирайте се с вашия лекар за тренировъчен план. Той ще вземе предвид вашето специфично здравословно състояние и ще състави специален набор от упражнения, които ще са подходящи за вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X