Напишете дума/думи за търсене

8 симптома, които жените не бива да подминават

Модерният начин на живот е толкова забързан, че трудно може да намерим време да се спрем, за да се заслушаме в тялото ни. Ако нещо в него се промени, често не го забелязваме или просто мислим, че всичко ще бъде наред. Но има някои симптоми, които показват сериозни заболявания и не бива да ги пренебрегваме.

Необяснима загуба на тегло

Няма много жени, които се разстройват от това, че отслабват. Но ако внезапно загубите видимо килограми без диета и упражнения, трябва да обърнете внимание на това. Причините могат да бъдат различни - хроничен стрес, диабет, рак.

Хронична умора

Всички имаме моменти, в които се чувстваме наистина изтощени, но ако сте уморени повече от 2 седмици (дори ако спите достатъчно), по-добре е да посетите лекар. Този симптом може да бъде причинен от проблеми с щитовидната жлеза, сърдечни заболявания или дефицит на витамин D.

Промени в гърдите

Всяка жена трябва да прави самопреглед на гърдите си веднъж месечно. И ако забележи някакви промени като цвят, форма, бучки, тя трябва да посети нейния мамолог.

Задух и замайване по време на елементарно физическо усилие

Ако леката физическа активност като качване по стълбите, причинява замайване и задух, потърсете лекар, защото тези симптоми може да сигнализират за астма или сърдечни заболявания.

Учестен сърдечен ритъм

Не е нужно да посещавате лекар, ако по време на тренировка изпитвате сърцебиене или когато сте нервни. Но ако сърцето ви бие като лудо без влиянието на тези фактори, определено трябва да обърнете внимание на това.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X