Напишете дума/думи за търсене

7 симптома, които издават, че страдаме от високо кръвно налягане

Знаете ли, че почти всеки трети човек има високо кръвно?

Доста притеснителна статистика, която понякога води до инсулт или инфаркт.

Редовните прегледи са най-добрата профилактика за здравето и живота ни, но ако имате съмнения за сърдечни заболявания или високо кръвно, тогава се оглеждайте за тези симптоми.

Суха кожа и преждевременно стареене

Ако се грижите достатъчно добре за кожата си, а тя постоянно е суха и благодарение на това изглежда и по-стара, отколкото е възрастта ви, може и да страдате от недиагностицирано високо кръвно. Този симптом е особен охарактер за жени между 40 и 49 години.

Често уриниране

Понякога честото ходене по малка нужда може да причинено от инфекция на пикочния мехур. Друг път може да означава приемането на много течности, а в трети случаи може да говори за хипертония. Когато кръвното налягане е прекалено високо, сърдечният мускул отслабва, което често води до повреда на капилярите на бъбреците.

Стомашна болка

Ако постоянно се оплаквате от болки в стомаха, а нито гастроентеролог и коремен хирург не може със сигурност да каже от какво страдате, не и изключено кардиологът да е вашият човек. Този симптом понякога се свързва с високо кръвно налягане. Хората, които често се оплакват от подуване на корема, хронична диария или стомашни крампи, е добре да сменят начина си на хранене.

Проблеми с очите

С течение на годините зрението се влошава, но ако сте достатъчно млади, а наблюдавате кръвоизливи в очите или внезапно влошаване на зрението. Това може да говори за високо кръвно налягане. Също като бъбреците здравето на очите зависи от правилното кръвоснабдяване, за да функционират правилно.

Замайване

Въпреки че не е директен знак за инфаркт, виенето на свят е един от първите симптоми при инсулт. Тъй като високото кръвно може да доведе до такова състояние, замайването не бива да е нещо, което да се пренебрегне с лека ръка.

Умора

Ако не сте с бебе вкъщи и не страдате от безсъние, не би трябвало да се чувствате уморени постоянно. Да се чувствате отпаднали през целия ден, може да е сигнал за високо кръвно налягане.

Наднормено тегло

Повечето килограми може са потенциален фактор за високо кръвно налягане. Освен това може да са причина за развитие на диабет и висок холестерол.

Какво да правите

За щастие това не е състояние, което не може да се коригира. С правилен хранителен режим, редовно спортуване и приема на медикаменти, ако е необходимо, може да се чувствате отново удобно в кожата си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X