Напишете дума/думи за търсене

10 болести, заради които се подуват краката

Понякога тялото ни дава достатъчно сигнали, че нещо не е наред със здравето ни. Сигнали, които доста често не успяваме да разчетем.

Пренебрегваме телесни миризми, състояния на кожата, болка, а те може да са предупредителни знаци за нередности.

Подутите крака попадат тук. Ако сте се разхождали продължително време в топло или влажно време, може да се появи този симптом, но може да става въпрос и за някакво заболяване.

За какво предупреждават подутите и болезнени крака?

Непоносимост към медикаменти

Тялото може да реагира по този начин към антидепресанти, към лекарства за високо кръвно, медикаменти на основата на естроген или стероиди.

Лимфен оток

Това състояние представлява оток на кожата и подкожието, дължащ се на затруднено оттичане на лимфата в резултат на вродени или придобити изменения в лимфната система. Подуването се забелязва през деня, през нощта се успокоява. Вдигането на високо на краката и бинтоване с еластичен бинт на проблемните участъци може да облекчи лимфедема. Той може да бъде причинен и от карцином, инфекция или контузия.

Проблеми със сърцето

Ако сърцето не е в състояние да изпомпва кръв заради нарушено кръвообращение, се получава задържане на течност. Вродената сърдечна недостатъчност, както и сърдечно заболяване от всякакъв характер, може да доведе до подуване на краката.

Понижена функция на щитовидната жлеза

Това заболяване може да доведе до лошо кръвообращение и задържане на вода в краката и глезените.

Заболяване на бъбреците или черния дроб

Задържането на вода може да е следствие на дисфункция на бъбреците и черния дроб. Ако имате затруднено дишане, изпитвате умора, качвате килограми, потърсете доктор.

Слаби кръвоносни съдове

Когато вените отслабнат или се повредят, те може да причинят изтичане на течности в тъканите, което да доведе до подуване на краката и глезените.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X