Напишете дума/думи за търсене

Билки помагат на възпалените стави

Артритът е заболяване, което се развива стадийно, затова при много от пациентите болезнеността временно преминава, без да е необходимо прилагането на лечебна терапия. В някои случаи до появата му води наскоро прекарано инфекциозно заболяване (например ангина, грип), което предизвиква възпаление на ставите. При малка част от пациентите артритът е генетично обусловен.

По принцип, първите индикации за развитието на артрит се свързват с болки в засегнатите стави, с подпухване и оток - най-често на коленните или глезенните стави. С развитието на възпалението могат да бъдат засегнати и други стави както и сухожилия.

Лечението на артрита е продължителен процес, които често трае повече от година.

В помощ може да бъде и народната медицина. Естествените продукти са особено популярни при лечението на артрит. Съществуват различни методи за въздействие върху заболяването, като с най-голямо доверие се ползват билковите отвари, които се приемат вътрешно под формата на настойка.

При болни стави народната медицина препоръчва приготвянето на отвара от невен, от жълт кантарион или от листа от боровинка. Те се приготвят по традиционния начин - чрез запарване с гореща вода.

Когато болката е силна и възпалените стави създават осезаем дискомфорт, може да се приготвя мехлем от борови пъпки. Те се събират и почистват, след което към тях се добавят няколко лъжици захар и се затварят и оставят на тъмно място за около седмица. С получената смес се мажат възпалените от артрита стави до спадане на отока.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X