Напишете дума/думи за търсене

7 трика за препъване на бръчките

Елегантните дрехи, стилната прическа, красивите обувки може и за кратко да отклоняват вниманието от лицата ни, но кожата е най-големият издайник на истинската ни възраст.

Избягвайте продължителното излагане на слънце

Всеизвестно е, че витамин Д е осезаемо важен за кожата ни и за доброто ни настроение, но 20 минути на ден на пряка слънчева светлина са предостатъчни за набавянето му. Прекомерните слънчеви бани са изключително вредни за свежестта на кожата ни. С други думи, ползвайте слънцезащитни кремове, а за разкош – добавете към аксесоарите си красиви широкополи шапки.

Не пушете

Негативните резултати от пушенето може и да са невидими за състоянието на вътрешните ни органи, но кожата на лицето е огледало, което не можем да излъжем. Пушачите имат по-набраздени лица, а зоната около устата е най-потърпевша. Откажете цигарите, ако не за друго, то поне в името на суетата.

Махнете стреса

Да, лесно е да се каже, но не и толкова трудно за изпълнение. Помнете, че стресът може да ви сдобие не само с бръчки, но и с високо кръвно налягане и да подкопае имунната ви система. Така че, следващия път, когато нещо ви притиска ненужно, поемете дълбоко въздух и кажете примерно „оооом”.

Консумирайте антиоксиданти

Вкарайте в менюто си боровинки, годжи бери, броколи, зелен чай, зехтин – те са тежката антиоксидантна артилерия в борбата ви със свободните радикали, които са отговорни за стареенето на кожата ни. Не забравяйте да похапвате ежедневно повече зеленчуци и плодове.

Сън за красота

Това е времето, в което тялото и кожата ви се зареждат и лекуват. Не само мозъчните ви клетки страдат от липсата на достатъчното количество сън. Спането по гръб ще ви предпази от доста бръчки не само по лицето, но ще запази деколтето ви красиво за по-дълго време. Освен това ще кажете „сбогом” на торбичките под очите.

Пийте повече вода

Кожата ни изглежда по-свежа и гладка, очите блестят по-силно, дори мисълта ни става по-бърза, ако тялото ни е достатъчно хидратирано. Кафето, чаят, супите и други течности са извън дневната норма от литър и половина чи­ста вода, необходима за разграждането на токсините.

Спортувайте

Няма нужда от километрични маратони или досадни часове във фитнеса, но една от най-добрите грижи за кожата са упражненията. Десет минути на ден са достатъчни, за да се сдобиете с по-равен тен на лицето и с достатъчно колаген в тялото си. Именно той прави кожата по-плътна и по-трудно податлива на издайническите бръчки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X