Напишете дума/думи за търсене

Крайностите и диетите - (не)добра комбинация

Най-кратко казано, по-добре е никога да не стигате до там, за да разберете.
Кой не иска да влезе във форма за лятната ваканция или просто заради проклетото огледало, с което започва всеки ден. Да имаше начин да затворите очи и да се пъхнете в любимата си рокля. Има, но никога не става със затваряне на очи. Точно обратното. Редукцията на теглото изисква много внимание и широко отворени очи. За здравето, а то е най-голямото богатство, което може да прахосате, докато се опитвате да се харесате.

Каквато и диета и хранителен режим да изберете в името на малката черна рокля, не се отказвайте от броенето на калориите. 1200 ккал на ден са минимумът, под който не е добре да падате.

Драстичните диети или гладуване

Бързо свалените килограми с диета, граничеща с гладуване, отнемат мазнини от тялото, но и мускулна маса. И може да се върнат обратно, при това в по-лошо съотношение в полза на мазнините. Не залагайте големи надежди за здравословно отслабване, ако губите от телесната си маса повече от 2 кг. седмично.

Детокс режимите

Те намаляват количеството на задържаната вода в организма. Но крайностите в прилагането им може да застрашат баланса на електролитите и да доведат до дехидратация на тялото, а това състояние е опасно. Ако се подлагате на подобен режим, задължително обърнете внимание на количеството течности, които трябва да приемате.

Интензивните тренировки

Почти няма диета, която да не препоръчва физическа активност за по-добри резултати. 30 минути спорт с умерено темпо 5 дни в седмицата или 20 мин интензивна тренировка 3 пъти седмично са достатъчни. Повече натоварвания не водят задължително до по-големи постижения, а до изтощение.

Не всяка диета може да ви понесе. Ако почувствате силна умора или главоболие, гадене, повръщане, разстройство или запек, приемете, че тялото ви не просто страда, а алармира да преустановите с изтезанието. Послушайте го.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X