Напишете дума/думи за търсене

4 лесни начина да влезем в старите дънки

В началото на всяка година, още в първите дни имам среща с най-близките си приятелки. И винаги неизменно разговорът се завърта около това колко килограма сме качили по празниците и на каква диета ще се подложим. Някои залагат на изпитан режим, който в миналото им е помагал да се отърват от излишни тлъстинки, а други на нови хранителни режими с надеждата, че бързо ще оставят следите от празничните преяждания в миналото. Ето на какво се спряхме този път.

Дюкан

Ех, този Дюкан! Хулен, отричан, обявен за опасен, но винаги на първо място при избора на диети.

Плюсове

Наистина действа! 90% от жените, които са я опитали, са свалили килограми. Някои дори над 20 кг. Не е и трудна за спазване, защото през първия етап можеш да ядеш месо, мляко, сирене, извара и други белтъчини и не му мислиш много. А през втория добавяш и зеленчуци. При третия има малко повече за внимаване, но докато стигнеш до него вече си отслабнал достатъчно, за да си мотивиран да следваш правила.

Минуси

Няма какво да се лъжем, режимът на Дюкан крие много рискове за здравето. И нямаше какво да чакаме специалистите да го потвърждават многократно, то си беше ясно още от самото начало – диета, при която ядеш само белтъчини не е за всеки. Тя изключително много натоварва бъбреците, крие рискове от проблеми със сърцето и при продължително спазване лишава организма от жизнено необходими витамини и минерали.

Системата -60

Това е един от най-страхотните хранителни режими, които сме пробвали. Някои от нас от години живеят на него и резултатите са повече от удовлетворяващи.

Плюсовете

Както е ясно от наименованието на режима с него може да се отслабне наистина много. Самата му създателка Екатерина Мириманова успява да свали над 60 килограма и то без никакви зверски ограничения или здравословни последици. Режимът е лесен и ненатоварващ, защото на практика човек може да яде абсолютно всичко, просто разпределено в различни часове през деня. Сутрин всичко, дори шоколадови пастички, на обяд по-ограничено – ориз със зеленчуци например, а вечер – месо или салата. Комбинациите са точно определени, но веднъж като ги научите, след това става много лесно. Освен всичко останало тази система е и полезна за здравето. Отслабва се бавно, което означава, че след това почти няма йо-йо ефект.

Минусите

Единствената трудност за повечето хора е, че след 18 часа не бива да ядете нищо. Интересното е, че организмът лесно свиква на този режим и само след седмица дори и не изпитвате глад след този час.

Детоксикация по системата на д-р Михайлов

Тези, които са спазвали режима на д-р Михайлов, изобщо не се и замислят дали да пробват нещо различно. Те са категорични, че това е най-добрата възможна диета, защото освен че с нея се отслабва, се пречиства организмът от всякакви натрупани отрови. Добре е режимът да се прави на пълнолуние.

Плюсове

Изключително полезна детоксикацията ни освобождава от отрови и според д-р Михайлов с нея могат да се лекуват редица заболявания. Освен това по този начин се зареждаме с много витамини и минерали.

Минуси

Режимът изисква много дисциплина. Защото все пак по време на него се приемат по няколко литра течност на ден (1,5-2 литра минерална вода + сок от 2-3 лимона, 4-6 грейпфрута, 4-6 портокала) и единствено е позволено при много силно чувство на глад да се изяде по една ябълка. И това три дни подред. За много от нас това звучи непосилно. Режимът крие и рискове и не се препоръчва при хора с проблеми с бъбреците, вените или стомаха. Може да се прилага само след консултация със специалист. От изключително значение е и след него да се направи правилно захранване стъпка по стъпка.

Лунната диета

Доказано ефикасен режим и любим не само на моите приятелки. Състои се в това в определена фаза на луната да не приемате нищо друго освен прясно изцедени сокове – като няма ограничение дали да са зеленчукови или плодови. Има няколко различни варианта – да се спазва три дни около новолуние, да се спазва само едни ден месечно – точно на новолуние или да се спазва по един ден всяка седмица – на новолуние, на първа четвърт, на пълнолуние и на последна четвърт.

Плюсове

Не е труден за спазване, особено ако става дума за вариантът, който се спазва само един път месечно. Не крие риск за здравето. Единствено трябва да се консултират със специалист хората с бъбречни и сърдечни проблеми.

Минуси

С него по-бавно се постигат резултати и много от дамите се отказват. Другото неудобно е, че трябва да помните точните дати и часове на започване на дадената фаза на луната.

---

Захранване

След повечето от по-строгите диети, както и след прочистващ режим е задължително да се направи захранване. Стандартно то се прави 1-3 дни. На закуска се консумира плод, на обяд варени картофи или ориз, на вечеря отново картофи или ориз или зеленчукова салата. След детоксикация ограничавайте консумацията на белтъчини поне няколко дни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X