Напишете дума/думи за търсене

Признаци, че една връзка не трябва да бъде спасявана

Лошата връзка не само ще направи живота ви по-труден, но постоянните кавги могат да доведат до тежка депресия. Да бъдеш единственият, който влага усилия във връзка, може да бъде изтощително и уморително. Ако ви се струва, че връзката ви се движи в кръг, най-добре помислете дали изобщо си струва да я спасявате.

1. Вашият партньор избягва да прекарва време с вас
Това е знак, че вече не ви намира за интересни. Когато наистина искате да сте с някого, намирате време за него въпреки всички препятствия.

2. Чувствате се напълно различен човек отпреди
Когато наистина обичаш някого, приемаш го такъв, какъвто е. Не бива да се отказвате от хобитата или интересите си или да се чувствате виновни да правите нещо, което партньорът ви просто не одобрява без причина.

3. Вече не споделяте с другия
Общуването е ключът към трайните взаимоотношения и ако ви е трудно да се отворите към партньора си, да споделите тайните си с него и по-скоро предпочитате да говорите с някой друг, е ясно, че нещо не е наред в отношенията.

4. Повечето от вашите разговори се превръщат в скандали
Изразяването на вашите индивидуални мисли е здравословно, но няма нужда винаги да е на цената на поредната кавга.

5. Сърцето ви вече не трепва
Ако мисълта за партньора ви вече не ви усмихва или не ви прави щастливи по никакъв начин, вероятно е най-добре да си тръгнете от връзката.

6. Партньорът ви взима, но не дава
Една връзка изисква равни усилия и от двете страни. Ако непрекъснато правите неща, за да поправите и укрепите отношенията си, но партньорът ви е безразличен, намерете си някого, който всъщност ви оценява.

7. Няма развитие
Развитието е много важен аспект на всяка връзка - било то лично или взаимно. Хората в щастливи отношения растат като индивиди заедно.

8. Не сте в списъка с приоритети на партньора си
Нереалистично е винаги да бъдеш основен приоритет за любимия си, но определено трябва да бъдеш в неговия списък. Той трябва да бъде при теб, когато имаш нужда от него, или поне да положи усилия, за да разбере как се справяш.

9. Не се чувствате обичани или желани
Любовта и топлината са това, което поддържа отношенията. Ако всичко, което правиш, е да плачеш заради партньора си, трябва много да помислиш за бъдещето на връзката. Скандалите и брачните проблеми имат лошо влияние върху вашето здраве. Помнете, че заслужавате да бъдете щастливи и вашето психично здраве има значение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X