Напишете дума/думи за търсене

Задавайте тези 3 въпроса всеки ден на половинката си

Щастливите и здрави романтични отношения не се случват просто от само себе си. Те се развиват във времето като резултат от редовни и постоянни усилия от страна на участващите в тях.

И това не означава упорит каторжен труд. Всичко, което трябва да правите вие и човекът, когото обичате, е си задавате един на друг три дълбоки, но прости въпроса всеки ден.

Никога не е късно да тръгнете по правилния път към по-пълноценна връзка, а най-добрият начин да направите това е чрез комуникация.
Ще кажете, че си говорите с половинката на вечеря, но е твърде лесно да изпаднете в стенографски отношения, говорейки, но не слушайки активно какво казва човекът срещу вас.

Разговорите между хора, които са от доста време заедно, често се случват по следния начин:

"Как си?"
"Добре."

"Как беше денят ти?"
"Добре."

- Ще сложиш ли децата да си лягат, докато аз изхвърля боклука?
"Добре."

Това не е достатъчно, за да се храни и поддържа една връзка в дългосрочен план. Това е просто избутване на деня с екзистенц- минимума на комуникация.

Щастливите хора се чувстват осезаемо обичани и подкрепяни от партньора си. Това не означава, че те са щастливи през цялото време, но задаването на определени въпроси един на друг служи за изграждането на фундамент на общуване, който кара всеки човек да се чувства чут, разбран и обичан.

Важно е и двамата да отговаряте на тези въпроси напълно и честно. Само като наистина знаете какво е в сърцето на партньора ви, може да приспособите действията си, така че да отговарят на неговите и вашите нужди.
Това не означава, че трябва да използвате точната формулировка на въпросите по-долу. Ревизирайте ги, за да съответстват на личния ви стил на общуване.
Ето трите най-добри въпроса, които всеки ден трябва да задавате на вашето гадже, съпруг или съпруга, за да имате най-щастливата и най-здравата връзка.

1. "Как се чувстваш?"

Независимо дали отговорът е добър, лош или безразличен, отговорът на този въпрос поставя основата на всички останали. Може би партньорът ви се чувства зле от пропусната възможност в работата. Или може би се вълнува от среща със стар приятел.
Този въпрос предоставя разрешение и насърчение на партньора ви да ви каже всичко. Това е въпросът, който сигнализира на половинката ви, че се интересувате и сте ангажирани с него и с вашата връзка. Вие сте отворени за споделяне на проблеми, решения и всичко друго, което се появява на пътя ви като двойка.

2. "Как мога да помогна?"

Това е въпросът, който показва на партньора ви, че сте готови с подкрепа и насърчение. Има моменти, когато любимият ви има проблем и вие не може да го отстраните, но може да сте до половинката си за съвет и напътствия.
Този споделен опит за решаване на проблеми обосновава взаимоотношенията в практически въпроси.

3. "Кога може да поговорим?"
Този прост въпрос пояснява на партньора ви, че той е наистина важен за вас. Неговото мнение, мисли и чувства са ценни и искате да им обърнете подобаващо внимание.
Може да е трудно да направите това, когато работата и семейните ангажименти ви теглят и двамата. Като отправяте покана за разговор, вие показвате чрез действията си, че вашият партньор е приоритет в живота ви.
Като питате кога е подходящ момент за разговор, напомняте на половинката си, че разговорът е важен за вас и че отделянето на това време един за друг може допълнително да засили емоционалната връзка между вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X