Напишете дума/думи за търсене

Полезни кулинарни съвети от 50-те години

Домакиня от 50-те години на миналия век е облечена в червена рокля на бели точки, синя престилка и безупречна прическа.

Тя не само че се е грижила за безупречния си външен вид, докато приготвя храната за семейството, но е била виртуоз на гозбите.

Какви са били нейните кулинарни хитрини?

Полуизсъхнали понички и хляб. Вчерашните понички или хляб нарежете наполовина и препечете на тостер или върху скарата. Докато са още топли, намажете с масло и поръсете със захар и канела.

Избягвайте бъркотията, докато обелвате зеленчуци и плодове.
Винаги ползвайте кухненска хартия или стар вестник. Хартията ще улови влагата от кората. Може да използвате обелките за компост.

Естествен начин за оцветяване на кокос. За да оцветите кокосовите стърготини за топинг, сложете парченцата в купа с настъргана портокалова или лимонова кора. Разбъркайте с дървена лъжица. Цитрусовата кора добавя вкус, както и нежен цвят.

Направете по-пухкав крема. Използвайте пудра захар вместо гранулирана захар за подслаждане на бита сметана. Кремът ще бъде пухкав по-дълго време.

Не намазнявайте цялата форма за печене. Спрете да омазнявате цялата хартия за печене. Намаслявайте само областта под всяка бисквита, курабийка или сладка, които също подмазвайте леко. По този начин се избягва изгарянето на мазнините, които е толкова трудно да се измият.

Най-лесният начин за шейвинг на шоколад. Използвайте белачка за зеленчуци, за да „обръснете” шоколада фино, бързо и лесно.

По-малко време, прекарано в готвене. Възползвайте се от просторната си и голяма фурна. Когато приготвяте гювеч на едното ниво, плъзнете на другото черешов пай за десерт, например. Двойното използване на печката ще спести разходи за енергия.

Подредете и организирайте добре храната във фризера. Използвайте различен цвят лента за всеки вид месо, за да може бързо да намерите вида, който търсите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X