Напишете дума/думи за търсене

Суперлюбопитни факти за Homeland

Може би сериалът ви е познат също така като „Вътрешна сигурност“ – продукцията е разработена от Хауърд Гордън и Алекс Данса и е базирана на израелския Hatufim. Драмата има осем сезона и множество филмови награди.

Сюжетът на първи сезон
При военна операция в Ирак е открит Никълъс Броуди (Деймиън Люис) – снайперист от морската пехота на САЩ, изчезнал преди осем години и оттогава считан за мъртъв. Броуди разказва, че е бил държан в плен и измъчван от Ал-Кайда. Той е върнат в САЩ като герой. Кери Матисън (Клеър Дейнс) е анализатор в ЦРУ, разследваща Ал-Каида и нейния лидер Абу Назир. От свой информатор тя научава, че американски войник, пленен в Ирак, е бил вербуван и превърнат в терорист. Кери е единствената, която се съмнява, че Броуди е сменилият страните американски войник и превръща в своя фикс-идея това да докаже, че завърналият се герой всъщност е терорист.

Интересни факти
(съдържанието съдържа информация, която разкрива случващото се в епизодите)

1. Трябвало е Бен Афлек да режисира пилотния епизод
Той се е съгласил, но плановете са пропаднали заради уговорка със съпругата му Дженифър Гарнър. По онова време те били решили винаги единият от двамата да си е вкъщи, докато другият работи, а той тъкмо бил снимал друг филм. Разкривайки по-късно тази история, той признава, че тогава казал на жена си, че от сериала няма да излезе така или иначе нищо. Шоуто оттогава печели пет златни глобуса.

2. Броуди никога не е трябвало да играе в повече от един сезон
Героят на Деймиън Луис Никълъс Броуди трябвало да бъде убит в края на първия сезон, но отзивите на зрителите показали, че Броуди е един от най-обичаните герои на шоуто. Тогава сценаристите преосмислят плановете си за Броуди.
В края на втория сезон виждали, че сюжетът на героя на Броуди не е устойчив за дълго. И макар сценаристите да знаели, че искат Броуди да напусне в края на трети сезон, им отнело много време да решат как точно трябва да го „убият“.

3. Сезон 5 е исторически
Петият сезон на Homeland е заснет в Берлин – това е първият път, когато цял сезон на американско телевизионно шоу се снима на чужда земя. Имало е и снимки в други страни, но повечето сцени са заснети в Берлинското студио Бабелсберг, което се оказва най-старото мащабно студио в света и мястото, където Фриц Ланг е заснел своя новаторски научнофантастичен епос „Метрополис“.

4. Първоначално е трябвало Хали Бери да изиграе Кари
В началото дори не е Кари, а Клеър Матисън. Едва когато Бери отхвърля ролята и Клеър Дейнс е избрана за нея, името на героинята е променено на Каролайн Ан Матисън, за да се избегне объркване.

5. Дейнс сериозно задълбава в биполярността
Клеър Дейнс прави сериозна подготовка за ролята, включително консултации с авторката Джули Бърза, един от водещите световни експерти по биполярност. Тя с часове гледа видеоклипове, направени от хора, страдащи от тази болест. Изпълнението й е толкова убедително, че фенове пишат до продукцията с притеснение за нейното състояние и предлагайки да й дадат малко почивка.

6. Екранната съпруга и любовницата на Броуди се мразят и в живота
Морена Бакарин не е оригиналната госпожа Броуди - тя заменя Лора Фрейзър, но вероятно Клеър Дейнс е щастлива от този факт, тъй като Бачкарин и тя се познават още от училище. Тяхната вражда на екрана със сигурност е убедителна, като се има предвид, че Дейнс я описва като "една от най-скъпите ми приятелки".

7. Деймиън Луис е трети избор за ролята
Когато започват кастингите, излизат на преден план кандидатурите на Райън Филип и Патрик Уилсън. Обаче Алекс Ганса гледа Луис в един от по-ранните му филми - "Keane" (2004), и убеждава шефовете да дадат ролята на него.

Той не само е талантлив актьор, а също може да пее и е доста добър в това.

8. Тайните служби са консултирали сериала
Сценаристите на сериала са прекарали дни в разговори с тайните служби, както и с журналисти и техни информатори, за да звучи сюжетът правдоподобен и за да има оригинални хрумки в сценария.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X