Напишете дума/думи за търсене

Доказан и евтин начин за премахване на неприятна миризма от тръбите

Неприятна миризма от тръби в кухнята или банята може да помрачи и най-хармоничния уют в дома.

Неприятното ухание от канала е често срещан проблем. Дори ако мивката ви е излъскана постоянно до огледален блясък, миризмата от тръбите от време на време си прокрадва път.

Използването на веро и сапун за миене на съдове води до факта, че определени вещества образуват отлагания по вътрешния периметър на тръбите. Те могат да бъдат източник на миризма.

В определени участъци от тръбите водата може да се застоява. Микроорганизмите се размножават активно там.

Съединенията на тръбата в тоалетната, в кухнята, в банята е подложено на унищожаване поради висока влажност. Появява се специфичен аромат на силикон.

Старите тръби се повреждат по-лесно и са добро местообитание за микроорганизмите. Водата застоява и образува запушване с отпадъци.

Остатъчната храна от измиването е може би основният източник на ужасната миризма от тръбите. Препоръчително е да използвате фина мрежа над канализацията на мивката.

Елиминирайте миризмата с този прост, но ефективен метод

Всичко, от което се нуждаете, е сода за хляб и оцет. Това са напълно устойчиви продукти, които могат да убиват гъбички, мастни натрупвания и други източници на миризма.

Необходими продукти:
100 г сода бикарбонат
1 ч.ч. оцет
1/2 литър вода

Начин на приготвяне:

Сложете водата на котлона, няколко секунди преди да заври, изсипете оцета и разбъркайте. Изсипете сода в сифона. Налейте оцетната отвара. Ще настъпи химическа реакция, придружена с разпенване.
Оставете да действа поне 1 час. Не пускайте вода през това време.
Най-добрият вариант е да оставите продукта за една нощ.
Правете това веднъж на всеки 7 дни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X