Напишете дума/думи за търсене

6 лесни трика, които ще ни отърват от двойната брадичка

Двойната брадичка може да е един от признаците на лоша стойка, метаболитни нарушения, хранителни грешки и заседнал начин на живот.

За да я преодолеете, изпълнявайте тези прости упражнения. Започнете с няколко повторения, постепенно увеличавайте броя им, така че ежедневните занимания сутрин и вечер да отнемат 5-6 минути.

1. Легнете на леглото. Поставете главата си на ръба на леглото. Наклонете главата си назад, гледайки нагоре, опитвайки се да видите пода зад вас.

2. Седнете на леглото по турски. Гърбът трябва да е прав, раменете трябва да са отпуснати. Стиснете зъбите си, наклонете главата си назад, сякаш се опитвате да „откъснете“ главата си от раменете. Издайте долната си устна напред и движете челюстта си нагоре и надолу няколко пъти.

3. Седнете на леглото по турски. Направете 10 завъртания на главата вдясно. След това същият брой вляво. Наклонете главата си 10 пъти напред, прилагайки сила. След това я върнете енергично обратно.

4. Седнете на леглото по турски. Докато вдишвате през носа, стегнете езика си и го притиснете към долната челюст. Ако правите това движение правилно, ще усетите напрежението на мускулите в цялата област на брадичката и шията. Докато издишате, напълно отпуснете мускулите на лицето и шията.

5. Седнете на леглото по турски. Покрийте устата си. Облегнете върха на езика си върху небцето. Стегнете езика си колкото е възможно повече и с много бавно темпо го придвижвайте към предните зъби. В същото време енергично напрягайте всички тъкани на субмандибуларната област и брадичката. Може да държите брадичката с длан. Движете върха на езика си по небцето, като бавно броите до десет. Отпуснете всички мускули на лицето и шията за 3-5 секунди. Повторете 4-6 пъти.

6. Седнете на леглото по турски. Наклонете главата си назад, така че брадичката ви да се издигне към тавана. Сега опитайте да покриете горната устна с долната устна, опитвайки се да докоснете върха на носа. Разбира се, няма да може да стигнете до върха на носа, но ако правите това упражнение редовно, тогава двойната брадичка няма да се появи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X