Напишете дума/думи за търсене

Рецепта за розово растително мляко

Сладка, деликатна и необичайна напитка, която не само ще зарадва с вкусовите ви рецептори, но ще помогне и на тялото. Освен това се приготвя съвсем лесно.

Всичко, от което се нуждаете, е цвекло, от което трябва да приготвите сироп.
Цвеклото съдържа микроелементи рубидий и цезий, антоцианини, витамини С, В1, В2, Р, РР, фолиева киселина. Това растение заема едно от първите места в снабдяването на организма с фосфор, калций, магнезий, натрий и хлор. Цвеклото е с високо съдържание на йод. Той защитава щитовидната жлеза, а кобалтът участва в синтеза на витамин В12, който е необходим за образуването на червените кръвни клетки.. Магнезият и калият са отговорни за нормалното функциониране на сърдечния мускул, калцият е необходим за здравето на костната тъкан, желязото за процеса на хематопоеза (процес на образуване, развитие и узряване на различните видове кръвни клетки). Цинкът има благоприятен ефект върху функциите на половите жлези и повишава зрителната острота.

Цвеклото има редица лечебни свойства:
• спазмолитични,
• диуретични,
• антисклеротични,
• антискорбутични,
• противовъзпалителни,
• заздравяване на рани,
• антинеопластични,
• слабителни,
• хипотензивни,
• укрепителни и други.

Препоръчва се за предотвратяване на тромбофлебит и атеросклероза, анемия и слабост. Полезно е и при лечението на жлъчнокаменна болест, захарен диабет, хипертония. Нещо повече - цвеклото има антираков ефект.

необходими продукти:
1 цвекло (измито, обелено, нарязано на кубчета)
2 чаши вода
1/4 чаша мед
1 1/4 чаена лъжичка розова вода
ядково мляко

начин на приготвяне:
Пасирайте цвеклото и водата до гладкост. Прецедете през ситно сито.
Смесете сока от цвекло и меда в малка тенджера на средна температура. След като кипне, оставете да къкри, докато миризма на пръст изчезне от цвеклото. Ако има пяна отгоре, оберете я с лъжица. Охладете напълно, смесете с розовата вода. Прехвърлете в чист, стерилен стъклен буркан и смесете сиропа с охладено ядково мляко непосредствено преди сервиране до желания цвят и сладост.
Сервирайте охладено. Може да се съхранява в хладилника в стъклен съд до една седмица.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X