Напишете дума/думи за търсене

С тези лесни начини отпушваме канала без помощта на водопроводчик

Канализационните тръби ще се запушат рано или късно. Диаметърът им става по-малък поради утаяването на мазнини, сапунени остатъци и прахови частици. Често в тръбите влизат както твърди отпадъци, така и предмети. Канализациите могат да бъдат запушени поради мокри кърпички. Факт е, че салфетките съдържат пластмаса, която не се разлага.

Следователно водата започва да преминава трудно и да се застоява. За да предотвратите това да се случи, ви предлагаме прости и ефективни начини за почистване на дренажните тръби.

Сода и оцет

Изсипете половин стандартна опаковка сода за хляб в сифона, внимателно изсипете отгоре 100 мл обикновен оцет. Препоръчва се каналът да се покрие с парцал, за да се гарантира, че химическата реакция не е на повърхността, а вътре в тръбата. След няколко минути, когато реакцията спре, бавно изсипете гореща вода (от два до четири литра). След това изплакнете тръбите с течаща студена вода за няколко минути.

Прахосмукачка

Прахосмукачката може да помогне за отпушването на тръбите. Поставете маркуча на уреда над отвора на канала и го фиксирайте здраво. Може да увиете маркуча с влажна кърпа, за да го запечатате. Включете прахосмукачката за 4-5 минути. Изплакнете обилно с много вода.

Сол и сода

Ако водата не тече в канализацията поради замърсяване с мазнини, най-добре смесете сол и сода в съотношение съответно 2:1, разбърквайте до пълното разтваряне и изсипете в канализацията.
След 10 минути използвайте вакуум за тоалетна. Промийте тръбата с гореща вода за 3 минути.

Хапчета против махмурлук

Ако нямате сода под ръка, алка-зелцер може да ви помогне. Разтворете една таблетка в чаша оцет, изсипете разтвора в канала. Запушете за 10 минути с парцал. Изплакнете обилно канализацията с вода.

За да не се задръсти канализацията ви, използвайте тези прости правила:
- Покрийте дренажния отвор с решетка, за да предотвратите навлизането на остатъци от храна в тръбата
- 1 път на всеки 7 дни изсипете вряща вода в отвора
- Ако миете съдовете с гореща вода по-често, отколкото със студена вода, по вътрешните стени на тръбите ще се образува по-малко мазнина. Топлата вода частично ще ги разтвори и измие
- Опитайте се да не изтичате ядливи мазнини (остатъчен сос, масло, кремове) в мивката

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X