Напишете дума/думи за търсене

Подреждайте така храната в хладилника, за да остане свежа и здравословна

Хладилниците вършат работата за удължаване на свежестта на продуктите, като предотвратяват размножаването на бактериите, и това е мястото, където организацията на подредбата в хладилниците влиза в игра.

Това помага да се възползваме максимално от здравословните храни.

Помислете за организирането на хладилника като сортиране въз основа на вида храна, размера и честотата на употреба.

Вратата на хладилника не е най-студеното място във вашия хладилник и трябва да се използва само за съхранение на подправки, бутилирани течности и масло.

Съхраняването на яйца на рафта на хладилника е по-добро, отколкото на вратата, тъй като често се отваря и е по-малко студено пространство.

Месо: дръжте го отделно и опаковано. Най-подходящ е долният рафт, за да сте сигурни, че неговите сокове няма да капят и да замърсяват другите продукти.

Зеленчуци и плодове: поставете ги в найлонови торбички. Отделете плодовете от зеленчуците, тъй като плодовете могат да ускорят развалянето, като отделят газ етилен.

Млечни продукти: поставете прясното мляко, сиренето, киселото мляко и заквасената сметана на първия рафт с хладилници без камера или на втория рафт, ако има такава. Това е най-студена част на хладилника и най-доброто място за млечни продукти.

Остатъци: винаги използвайте стъклени или пластмасови (не BPA) контейнери с капаци, за да съхранявате остатъците от храна. Стъклото е най-доброто и най-малко токсично, въпреки че е тежко и чупещо се.

Някои храни не изискват съхранение на студено.

Кореноплодни зеленчуци: лук, тиква и картофи могат да се съхраняват в хладно и тъмно място за съхранение или шкаф. Като алтернатива те могат да бъдат окачени в кошница далеч от слънцето.
Домати: трябва да се държат далеч от хладилника, тъй като узряват и са най-сладки при стайна температура.
Костилкови плодове: прасковите, авокадото и сливите трябва да се съхраняват при стайна температура. Ако харесвате вашите плодове охладени, трикът е да позволите бавно узряване при стайна температура, след което ги поставете в хладилника, когато достигнат желаната зрялост за консумация.

Ако сте притиснати от липса на място във вашия хладилник, тогава продукти като мед, чесън и хляб не се нуждаят от охлаждане. Те са добре в сухо, проветриво пространство.

Съвети за по-дълги нужди от съхранение във фризер

Използвайте торбички с изписаното име и дата на замразяване на месо, зеленчуци и остатъци. Преди да запечатате, изпуснете въздуха от найлоновия плик и увийте храната във фолио, преди да замразите.

Замразете остатъците на малки порции, за да избегнете претопляне на твърде много храна наведнъж. Никога не замразявайте отново.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X