Напишете дума/думи за търсене

Алгоритъмът на Хакамада - как да решим проблемите си подсъзнателно

По време на сън, когато рационалната част на мозъка е неактивна, нашето подсъзнание работи пълноценно. Ако в действителност е трудно да вземете решение, използвайте интуицията си.

За да намерите решение на проблема насън, е важно да дадете почивка на мозъка, да се оттеглите, да се изключите от външни стимули под формата на новини, телефон, телевизия.
Искам да ви запозная с на Ирина Хакамада, който й помага в трудни ситуации - когато трябва да превключите, да решите нещо, да направите избор от няколко опции или да преосмислите дадена ситуация.

Направете тези пет лесни стъпки и то само за една нощ - и правилното решение е във вашите ръце.
Добре е, ако на следващата сутрин не е нужно да се събуждате с алармата и да тичате за работа.
Ирина Хакамада съветва да изберете вечерта и нощта в петък или събота за „нулиране“. Освен това в този период се откажете от обичайните си дейности: не ходете във фитнес клуб, бар и други места с много хора.

Стъпка 1. Оттегляне

Нашият мозък работи непрекъснато, като компютър със сложна програма: той обработва тонове информация с бясна скорост. И естествено, той се уморява. За да рестартирате, трябва да направите пауза - „издърпайте мозъка от щепсела“. Изберете ден и се приберете по-рано. Изключете телефона, затворете лаптопа, не посягайте към дистанционното на телевизора, забранете достъпа на какъвто и да било минимален външен шум. Помолете семейството и приятелите да не ви притесняват. Затворете се от външния свят и просто останете в тишина, докато заспите.

Стъпка 2. Правете нещо с ръцете си

Захванете се с някои занаяти - моделиране, скулптуриране или взимайте търкаляйте предмети в ръцете си, за да развиете двигателни умения - броеница, кинетичен пясък. Ирина Хакамада обича да пише йероглифи с мастило и четка. Може също така да сортирате мъниста. Правейки нещо с ръце, вие изключвате мозъка си от "стари" мисли и проекти, от рутината на изминалия ден. Тревогата ви освобождава, вие се настройвате на творческата вълна, необходима за „нощно прозрение“.

Стъпка 3. Дайте задача на мозъка

Формулирайте въпроса ясно какво искате? „Искам да разбера как да продължа по-нататък“ или „Трябва да избера коя от двете опции е по-добра.“ Затворете очи и си представете празен лист хартия. Запишете формулираната задача в ума си. Обмислете подробностите: цвета на хартията, нюанса на мастилото, с което пишете, контурите на буквите. Това упражнение ще сигнализира на мозъка, че задачата е реална и трябва да се работи по нея. Сега мислено вземете лист хартия с написаната задача и го прикрепете към челото си, сякаш окачвате магнит на вратата на хладилника.

Стъпка 4. Отидете в леглото

Преди да си легнете, слушайте класическа или друга релаксираща музика. Накиснете се в топла вана с лавандулово масло или с иланг иланг. След това легнете. Устояйте на изкушението да погледнете телефона си за последен път, да проверите пощата си, да прегледате емисията с новини. В противен случай цялата подготовка ще отиде на вятъра. Ако сте направили всичко правилно, сънят ще бъде спокоен и пълноценен.

Стъпка 5. На сутринта запишете мислите си

Когато се събудите, вземете лист хартия - не въображаем, а реален. Разделете го вертикално на две колони. Отляво запишете какви грешки сте допуснали по-рано, докато работите по задачата. Като алтернатива посочете какво бихте искали да подобрите в настоящата си ситуация (например в личния си живот). В дясната колона запишете идеи за това как можете да поправите грешки.

Да речем, „Направих добре това, това и това. Но тук и тук ми липсваха такива и такива фактори. За да коригирам недостатъците, ще направя това и това. "
Когато приключите, приберете го обратно в чекмеджето на бюрото си. През деня мозъкът ще „усвои“ получената информация и ще ви даде решения. Запишете всичко, което ви хрумне, без да критикувате или анализирате идеите си.

Как да сбъднем мечтите си само с мисъл

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X