Напишете дума/думи за търсене

Как да сбъднем мечтите си само с мисъл

Отдавна психолози, психотерапевти и автори твърдят, че мисълта има огромна сила, която кара животът ни да върви в една или друга посока. Някои хора вярват в това, но за други подобно твърдение няма място в живота им.

Съществуват безброй техники, чрез които всеки един може да активира силата на подсъзнанието си. Ако искаме да спечелим от лотарията, автори, които се занимават с тази тема, съветват всяка вечер преди да заспим, да си представяме как си купуваме билет, а той е печеливш. Или пък приканват да възпроизвеждаме картини в ума си, които ни показват вече като богат човек, който се радва на късмета си.

Визуализацията е основна техника на мечтите към реалността. Чрез силата на мисълта дори може да приковем вниманието на човека, когото харесваме и искаме да бъде с нас. Принципът е същият и е много лесен – всяка вечер или няколко пъти през деня си представяме как сме заедно с обекта на желанието ни, как се прегръщаме и колко сме щастливи.

Твърди се също, че подсъзнанието говори с нас посредством сънищата. Дори Карл Юнг (швейцарски психолог и психиатър, ученик на Зигмунд Фройд) е вярвал, че безсъзнателният живот в сънищата е също толкова важен колкото от съзнателния ни такъв в истинския живот. Затова подсъзнанието не борави с думи, а с картини и образи.

Има хора, които вярват, че нашата вътрешна нагласа създава реалността ни и в това ни убеждава и авторът на книгата „Подсъзнанието може всичко“ – Джон Кехоу.

В книгата са разказани истории на хора, които след прочитането й, са се излекували, забогатели са или просто са сбъднали мечтите си само и единствено чрез силата на мисълта и подсъзнанието.

Ето и вдъхновяващата история на един от многото читатели на Джон Кехоу:

„ Когато бях на 34, се озовах в болницата и с тумор в гръбначния стълб. Той беше злокачествен и бях диагностициран като смъртно болен. Казаха ми, че ми остават два месеца живот. След няколко седмици на пълно отчаяние реших да опитам да си помогна сам. Започнах да медитирам по 15 минути, два пъти на ден. Представях си тялото си и тумора. Всеки път, щом го видех, си представях, че е малко по-малък от преди. Все пак всичко беше в моето съзнание. Представях си, че виждам как раковите клетки са унищожени от имунната ми система, и си казвах, че излизат от тялото ми всеки път, щом отидех до тоалетната. Докато медитирах, непрекъснато си повтарях: “С всеки ден се подобрявам във всяко отношение“, докато не го повярвах. Представях си, че храната ми е „енергизирана“ и ме лекува. Постоянно си напомнях за хората, които ме обичат, и се уверявах, че тази любов е енергия, която мога да използвам, за да подсиля още повече процеса на лечение. Нямаше как да знам дали тези техники работят, но реших, че ако се чувствам по-добре, вероятно работят. Два месеца след като започнах да препрограмирам ума си, трябваше да отида на преглед. Лекуващият лекар беше изумен. Не откри нито следа от тумора. Не можеше да повярва. Точно такава си бях представял и реакцията му. Смях се през целия път до дома, като бързах да кажа прекрасната новина на жена си.“

Светът е пълен с изненади, всеки ден се случват необятни неща, дори за науката. Мисълта и подсъзнанието имат огромна сила и е важно човек никога да не изпада в отчаяние, защото вярата крепи. Всеки сам решава как да живее и как да се лекува, как да печели пари, но никога не е късно всеки един от нас да вложи позитивна енергия във всичко, свързано с неговия живот- току-виж тази енергия преобърне съдбата му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X