Напишете дума/думи за търсене

Как да четем нестандартните знаци за любов, които Вселената ни праща

Макар все някога да ни сварва любов, доста често ни се ще това лелеяно чувство да ни сполита на секундата. Изобщо не ми се ще да чакате и минута повече заветната ви приказка, която рисувате в главите си от малки. Затова доста безнадеждно търпеливи романтици търсят знаци в заобикялащите ги неща, само и само за да разберат кога ще ги споходи това небесно щастие. Едни ходят при врачки, на други им гледат на кафе, трети предпочитат картите, а четвърти вярват на боба.

Луната ми го говори

Очевидно, седмият ден след пълнолуние е най-доброто време двама души да се влюбят от пръв поглед. Така че, заграждайте най-близката удачна дават в календара и марш на купона, където ще бъде оня готин съсед, който зяпате от три години.

Да счупиш ядец

Западните общества вярват, че ако си пожелаеш нещо, чупейки ядец, то желанието със сигурност ще се сбъдне. Вярват още, че ако две жени счупят една и съща такава кост, то скоро те ще се омъжат. Тази, която остане с по-малката част от ядеца, ще се омъжи по-напред от другата, която очевидно е изтеглила дългата клечка.

Да навиеш дръжката на ябълката

Това суеверие датира от незапомнени времена и гласи, че ако навиваш дръжката на ябълката, изреждайки имената на евентуални бъдещи партньори, на когото на названието се скъса, то той ще има радостта да вкуси от този плод на любовното изкушение.

Да целуваш часовника

Със сигурност доста от вас вярват, че когато видят четири еднакви числа на циферблата, целунат го и си пожелаят нещо, то няма как бляновете им да не се сбъднат. Тоя трик се прилага и при молби за любовно сбъдване.

Да хвърляш монета в шадраван

Фонтанът „Треви“ в Рим е един от най-известните шадравани в света. Легендата твърди, че ако хвърлите една монета в него, отново ще се завърнете във вечния град. Ако хвърлите две, то не само че ще посетите отново италианската столица, но и ще се влюбите. Ако пък решите да сте по-лакоми и хвърлите три монети, означава, че ще се върнете, влюбите и ожените. Явно доста хора вярват на това, тъй като годишно от фонтана се вадят над 600 хиляди долара.

Да предсказваш със сватбена торта

Ако искате да сънувате този, за когото ще се ожените, следващия път, когато отидете на сватба, не яжте от тортата, а сложете вашето парче под възглавницата. Поне така са вярвали англичаните през 17-и век.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X