Напишете дума/думи за търсене

Десетте фундаментални правила, от които всяка любов се нуждае

Любовта няма правила, но има някои основни насоки, които могат да ви помогнат да се ориентирате в сложността на връзката и да ви помогнат да живеете по-щастлив романтичен живот с партньора си.

Кои са 10-те основни фундамента на любовта?

Първо правило - Никога не обезсилвайте или изтривайте личната реалност на някого, когото обичате

Всеки от нас разчита партньорът ни да подкрепи и утвърди начина, по който виждаме света, дори ако той или тя не го вижда по същия начин. Надяваме се, че сме отворени за разширяване или трансформиране на нашите възгледи, като ги сравняваме с тези на половинките си, здравето на нашата емоционалност и разум зависят от доверието на света такъв, какъвто го виждаме. Ако нашият партньор се опита да замени или заличи тази реалност, ние ще се почувстваме невиждани и изтрити.

Второ правило - Истинският компромис може да се случи само когато всеки от партньорите започне взаимодействие, като първо подкрепи гледната точка на другия

Когато интимните партньори имат противоречиви мнения, те твърде често избухват в оправдание и защита. И вместо да разискват разликите си, те бързо започват да си крещят. От тези различни точки няма възможност за постигане на резолюция, която да събере мненията на двамата партньори.
Бариерата пред този вид регенерация се крие в страха на всеки от двойката, че ако той или тя временно се откаже от конкретния си личен възглед, ще бъде невъзможно да си го върне. Ако това последва, един партньор ще спечели битката, но и двамата ще загубят войната.

Трето правило - Качествените отношения се състоят от двама партньори, които ценят и поддържат набор от взаимни вярвания и етика

Изключително важно е за интимните партньори да бъдат автентични и открити относно това, което считат за свещено, както и какво очакват един от друг, когато започнат връзка. Въпреки че мислите, чувствата и нагласите могат и се променят с времето.
Партньорите в успешните връзки винаги са в крак с времето, като преразглеждат и се подчиняват на вярванията, които споделят. Доверие може да има само когато всеки партньор охотно подкрепя общите споразумения, независимо дали те са в присъствието на другия или не.

Четвърто правило – Желанието за свързване винаги се изпълнява

Когато някой от партньорите се нуждае от вниманието или подкрепата на другия, на тази молба трябва да се отговори по подобаващ начин. Това не означава, че това, от което то има нужда, винаги може да бъде предоставено, но интересът и подкрепата са налице.
Интимните партньори, които се обичат, са силно настроени към настроенията, нуждите, размислите, надеждите, мечтите, притесненията, глада, разочарованията или скърбите на другия.

Пето правило  - Съществува основното абсолютно предположение, че всеки партньор вярва, че другият е особено ценен и добронамерен спрямо другия

Без значение какви са недостатъците във всяка връзка, без значение какви неразрешими конфликти може да има една двойка, без значение какви нужди могат да останат незадоволени, докато двама души продължават да се възприемат един друг като важни партньори, те трябва да вярват, че виждат присъщи стойност и качество в другия.

Каквито и да са негативите, партньорите, които се обичат, наистина вярват в безспорното качество на основните ценности на другия и са сигурни в знанието, че и двамата искат най-доброто за другарчето.

Шесто правило - Партньорите със страхотни отношения са екип

Независимо дали пътуват заедно, мечтаят заедно, доверяват се на взаимните си съвети, знаят как да разрешат конфликт, споделят отговорности и ресурси, партньорите в успешните връзки са екип.
Те редовно преглеждат статуса на отношенията си и решават в движение възникналите пробойни. Не се борят за власт помежду си, защото умеят да си разпределят задачите, базирани на силните им индивидуални черти.

Седмо правило - Хората, които се обичат, искат да бъдат най-доброто, което могат да бъдат, заради другия

Такива двойки знаят, че трябва да дадат най-доброто от себе си за общото си благо. Те влизат във форма физически, знаят кои са и какво искат, поддържат себе си в течение на случващото се в света, грижат се за здравето си и се опитват да стоят настрана от мислите и действията, които ги отклоняват от най-добрата им версия.

Осмо правило - Собствеността или притежанието са неприемливи

Никой никога не трябва да чувства, че той или тя е просто играч в житейския сценарий на друг човек. Несигурността, нуждата от власт, страхът от загуба, стремежът към контрол и недоверието в другия подкопават свободния избор, който е в основата на любов, която се задълбочава.

Заплахите от изоставяне, отмъщение или едностранна връзка могат да накарат единия временно да попадне в режим на подчинение, за да задоволи исканията на другия, като същевременно жертва своите нужди. Но ако това се случи, ще последват мъченичество и негодувания. Чувството да си във връзка от страх от загуба не създава атмосфера, в която любовта може да продължи да расте. Ако тези чувства бъдат пренебрегвани твърде дълго, връзката ще се разпадне.

Девето правило - Никога не обвинявайте партньора си за това, което не може да бъдете, да имате или да постигнете в собствения си живот

Може би е тъмна част от човешката природа да поставяме отговорността за нещастие или провал далеч от себе си, но това е катастрофа в любовните отношения. Хората гледат на своите интимни партньори като на източник на стабилност, комфорт и безопасност. Но желанията и надеждите на един човек не са отговорност на друг.

Десето правило - Продължавайте да се развивате отвъд собствените си ограничения

Всяко човешко същество се нуждае както от сигурност, така и от предизвикателства, независимо дали има или няма връзка. Твърде много предсказуемост съблазнява скуката и води до евентуалното разпадане на отношенията. Твърде много рискове могат да подкопаят комфорта на познаването.

Партньорите в дългосрочни, успешни връзки знаят, че трябва да съхраняват „откритията”, както вътрешните, така и помежду си. Всеки човек знае кои не са му силните страни и къде е гъвкав. Отвореността към нови идеи и приключения предизвиква статуквото, но въвежда различието, което създава дълбочина и възможности.

8-те типа на романтичните връзки. Кой е вашият?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X