Напишете дума/думи за търсене

Достатъчно силни ли сте за любов?

Независимо дали повечето хора искат да го признаят или не, е необходима известна доза емоционална сила, за да имат здравословна връзка. Необходими са всеотдайност, честност, почтеност, увереност и до известна степен разбиране кога е време да си тръгнете от едни отношения, които отдавна са мъртви.

Всички тези черти на характера се нуждаят от сила, за да се приведат в действие, а без тази сила, в крайна сметка, ще разрушите връзката.

Кои са 10 очеизвадни признака, че не сте готови за връзка?

1. Не може да бъдете сами, дори ако алтернативата е насилствена връзка

Най-важното нещо, което хората не осъзнават за емоционалната сила, е, че са необходими много сили, за да останеш сам.
Ако не може да се справите с това да бъдете напълно самостоятелни, вие сте изложени на много голям риск да станете напълно зависими, след като се окажете с някого в романтични отношения.

2. Чувствате, че единственият начин, по който може да бъдете цялостни, е чрез връзка или чрез секс

Когато сте в тази антиутопична зона, търсенето на външна проверка за вашата цена не ви прави никакви услуги. Да упълномощиш друг човек да е отговорен за щастието ви, е ужасна идея. Не поставяйте никого на пиедестал. В най-лошия случай ще попаднете в горчив цикъл на омраза и разбиване на самочувствието, когато той ви нарани по един или друг начин.

3. Страхувате се да изказвате мисли или да бъдете себе си

Да, определено има моменти, в които е по-добре да си държите устата затворена, но не става дума да премълчите какво наистина мислите за мусаката на вуйчо си. Говоря за времената, в които дори не искате да признаете, че харесвате нещо. Или когато се чувствате дори принудени да копирате други хора, само за да може околните да ви харесат.
Това не е здравословно и е знак, че все още не сте се намерили. Ако не знаете кой сте, тогава как очаквате някой друг може да ви хареса?

4. Вие сте отчаяни

отчаянието също е знак, че не сте достатъчно силни, за да бъдете в здрава връзка. Причината е, че то ни кара да правим луди неща, които наистина не би трябвало да правим. А ги правим, защото не сме достатъчно силни, за да тропнем с крак и да си поставим други стандарти.

5. Не може да кажете „не“

Да, хубаво е да си приятен, но това не означава, че трябва да си изтривалка за останалите. Дори и в най-щастливите връзки ще има моменти, в които трябва да може да кажете „не“. Ако не успявате да направите това, тогава ще възникнат проблеми в романтичните ви отношения.

6. Не може да признаете, че грешите

Това е много, много лоша черта и често е показателно за личностно разстройство. Много голяма част от всяка здрава връзка е да може да признаете, че грешите, да се извините и да се опитате да подобрите нещата с партньора си. Ако не може да направите това, освен ако другият вече не се отдалечава от вас, има много малък шанс да имате здрави, щастливи, нормални отношения.

7. Не може да общувате добре с другите

Имате ли склонност да премълчавате нещата, докато не избухнете заради нещо глупаво? Мълчите ли като пукал, за да накарате другите да ви вървят по свирката? Редовно ли се дистанцирате от околните? Или хленчите, когато не стане на вашето? Ако е така, това е проблем, който може би вече е повлиял на ваши взаимоотношения в миналото.
Тези комуникационни методи не са благоприятни за здравословни взаимоотношения с никого и по-лошото е, че те може да се възприемат като злоупотреба.

8. Повечето хора ви наричат егоист

Да си егоист не е лошо нещо. Ако обаче не изпитвате съпричастност към другите и не може да се грижите за никого, освен за себе си, тогава има нещо нередно у вас. За съжаление, прекаленият егоизъм е знак, че може да не сте достатъчно силни, за да накарате връзката да работи.

9. Вие сте ядосани на другия пол

Технически гневът не ви прави емоционално слаби, но ви пречи са постъпите правилно в повечето ситуации. Може дори да се изкушите да ударите партньора си само защото можете. Това е знак, че може да се наложи да се излекувате, преди да опитате отново с някой друг, защото определено не сте готови за връзка.

10. Не може да приемете отказ

Ако не може да приемете отказ, тогава вероятно не сте готови за връзка. В крайна сметка ще има моменти, когато партньорът ви не може или не иска да бъде с вас и това е съвсем нормално.

Страховете, които пречат на щастливия брак

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X