Напишете дума/думи за търсене

Ако някой прави това, значи му е дошло до гуша от нас

Определени промени в поведението на човек могат да подскажат, че той избягва общуването, иска да прекъсне връзка, има нужда от почивка.
Деликатните хора бързо осъзнават, че даден индивид има нужда да бъде оставен на мира.
Но понякога имаме нужда от подсказки, от знаци, които ни предупреждават, че сме на ръба да от това да отдалечим някого от себе си. Още една стъпка, още едно обаждане, още едно съобщение, още една молба или покана за чат и отношенията ви ще приключат. Или ще възникне конфликт , или другият ще си тръгне от връзката мълчаливо, започвайки да ви избягва.

Кога идва времето да оставите някого на мира

Може да излезете извън границите и да не го забележите. Ако връзката е ценна, трябва да оставите другия за известно време сам. Спрете да го човъркате, чоплите и дърпате за ръкава.

Здравословната дистанция може да лекува отношенията. Тя дава почивка. Възстановете енергията. Отпуснете се. Спечелете силата на ваша страна. Тогава връзката може да се подобри, да се възстанови.


Майка се обажда на порасналия си син десет пъти на ден. Жена пише ли пише на мъжа, когото харесва. Съседът отново звъни на вратата за поредната порция захар.... Хората не осъзнават своята досада понякога, а после са толкова изненадани, когато околните спрат да отговарят на телефонните им обаждания, блокират номерата им или забравят да им отворят вратата.

Преди да стигнете дотам, забележете предупредителните знаци, които са под носа ви

Говорите, пишете и подканвате за общуване само вие. Преди имаше взаимен диалог, но сега винаги вие инициирате комуникация. Човекът отсреща ви отговаря учтиво, но лаконично. Точка.
• Събеседникът ви спира да говори за своите дела. Искреността и откритостта от негова страна изчезват. Той кратко и сухо съобщава, че всичко е наред с живота му.
• Той се оплаква от много работа, липса на време. Споменава това настойчиво. Но вие не го чувате и не го разбирате.
• Отсрещният се оплаква от умора, главоболие, лошо здраве. Това е опит за избягване на контакт. А вие продължавате да не прозирате истинската причина.
• Човекът, на когото сте му дошли до гуша, общува сухо и делово. Емоциите изчезват. Той говори и пише много кратко.
• Невинаги отговаря веднага. А преди го е правил. Понякога той обещава да се обади, но не го прави. Тогава ви хрумва ужасната идея да му се обадите отново.
• Изпълнява вашите искания, отговаря на въпроси, предоставя услуги по приятелски начин, но хладно приема благодарността. Защото той знае много добре - скоро ще последва нова молба и нови въпроси.
• Спира да отговаря с думи на съобщения; започна да отговаря с емотикони и картинки. Мил и приятен, но официален.
• Във ваше присъствие той поглежда часовника си, постоянно е с телефон в ръка, говори по бизнес. Все по-малко от неговото внимание е към вас.

Ако цените връзката - оставете човека за известно време сам! Оставете го да се отпусне, да възстанови силите, да намери спокойствие. И го изчакайте да се обади или да пише.

И ако не се обади и не пише, помислете дали не сте злоупотребили с неговата доброта и обич. Може би сте преминали всички граници отдавна? Може би е щастлив, че е оставен на мира.

Ако оставите човек сам навреме, имате шанс да поправите отношенията си. Избягвайте тотална раздяла или конфликт, ако има начин. Оставено в покой, всичко много по-лесно се възстановява и лекува.

И през това време може да си помислите какво не е наред в отношенията ви. И се научете да си слагате спирачките навреме, без да преминавате линията. Отвъд линията, откъдето няма връщане към любовта и приятелството. И към уважението към вас.

Аз съм феминистка, но повече няма да каня мъже на среща

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X