Напишете дума/думи за търсене

Какво няма нужда мъжът да знае

През целия живот хората се опознават, изграждат взаимоотношения, разделят се. И е съвсем нормално всеки да трупа собствен опит, който се нарича „минало“.
Част от живота му, който не е необходимо да става достояние и на следващия му партньор.

В крайна сметка, нужно ли е новият ви любим да знае подробностите от предишния ви романс?
На мен лично ми изглежда тотално излишни. В някои случаи дори опасно.

Скъпи момичета, на кого му е притрябвало да посвещава сегашния си партньор в подробностите от сексуалния си живот преди него?


Каква реакция, какъв резултат очаквате от това непоискано споделяне? Вероятно смятате, че любимият трябва да знае всичко?
Съгласна съм, че няма нужда от умишлени тайни, но сексът все още е лично преживяване, нали? Това е нещо, което принадлежи към сакралното пространство на човек и не е задължително да бъде включено в общото „благо” на връзката. Този принцип важи както за мъжете, така и за жените.

Ако имате някаква травма и болка, причинени в тази област, то помнете, че мъжът до вас не е психотерапевт.
Той реагира като мъж, а не като любяща майка или близка приятелка. Дори да каже, че се чувства комфортно от споделеното; дори да съчувства и да съжалява; дори да каже, че всичко е наред, след като научи бройката на любовниците ви преди него, няма да забрави.
Не знам защо условната „чистота“ на жените е толкова важна за мъжете? Това вероятно е нещо физиологично, или защото някои вярвания и предразсъдъци са наследени. Но наистина няма значение.

Интересното е, че броят на сексуалните партньори, които жената има, и нейните експерименти превръщат дори обичаната жена в мръсница в очите на мъжа. След това нейният подробен разказ измъчва въображението му с натрапчиви картини. Измъчва го фактът, че я обича, но не може да забрави миналото й.

Заставам твърдо зад сексуалната свобода на жените, за нейното право да избира както качеството, така и количеството на партньорите си, за нейното право на всякакви изследвания по отношение на сексуалността.

Но защо да каним в тази статистика мъжа до нас? Защо да го нараняваме?


Искате ли да знаете къде, как, колко и с кои жени е бил? Искате ли да сте наясно, че той е имал 80, 100, 200 партньорки, повечето от които не помни? Няма ли да се промени мнението ви за него?
Аз съм благодарна на съпруга си, че не знам за сексуалния му опит преди мен. Въпреки моите питания и човъркания по темата, той беше непреклонен.

В световен мащаб 80% от мъжете, които посещават психотерапевти, го правят, за да се опитат да забравят чутото, свързано със сексуалното минало на половинките си. За да променят възприятието за него и да се научат да поддържат връзка с партньор, който вижда напълно различен след тази ненужна статистика.

Ясно е, че има мъже, които са в състояние да се справят с миналата ви сексуална история, но заслужава ли си риска?

Най-голямата женска глупост

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X