Напишете дума/думи за търсене

2 златни правила за раздяла с ненужните неща в гардероба и в живота

Представете си как би изглеждал гардеробът, ако никога не е подреждан. Мислите ли, че там би било чисто и всеки костюм ще има място на закачалката? Ако не положите съзнателни усилия да организирате пространството в гардероба, много скоро той ще бъде запълнен със стари и ненужни дрехи. Разбира се, от време на време, когато бъркотията излезе извън контрол, се опитвате да направите пролетно почистване, но дали е достатъчно?

Но ако нямате строга система, тогава ще се задръстите с одежди, защото не може да решите кои да изхвърлите. Или сте разстроени, защото случайно сте изхвърлили дрехите, които сте искали още да носите. Или имате купчина рокли, които не планирате да носите, но не искате да изхвърлите.

Точно както шкафовете ни са пълни с ненужни неща, така и животът ни е изпълнен със задължения и отговорности, които се съгласяваме (не)охотно да поемем. Повечето от тях нямат срок на годност и ако не научим как да се отърваваме от тях, те могат да останат с нас за цял живот.
Първото правило е да се оценяват и изследват
Вместо да се питате дали има ли вероятност да носите това или онова в бъдеще, покажете дисциплина и се запитайте: "Това подхожда ли ми?" или "Често ли нося това?" Ако отговорът е отрицателен,
значи имате кандидат за напускане.

Когато вземате решения в личен или професионален живот, може да промените този въпрос по следния начин: „Това, което правя, ще ми помогне ли да постигна целите си?“


Второто правило е да се откажете от ненужното
Да предположим, че сте разделили всички дрехи от гардероба на две купчини - „Определено оставете“ и „Може би изхвърчате“. Но наистина ли сте готови да приберете втората купчина дрехи и да ги изхвърлите? Все пак сте похарчили пари за тях.

Изследванията показват, че ценим нещата, които притежаваме повече, отколкото струват в действителност, поради което ни е толкова трудно да се отървем от тях. Ако не сте напълно сигурни, задайте си този въпрос: "Ако видя това нещо в магазин, колко бих искал да похарча за него?" Това обикновено работи.

Цветна психология - какво разкриват за нас цветовете на дрехите

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X