Напишете дума/думи за търсене

Малката тайна на голямото щастие

Съвсем естествено е да мислим много за нашето благосъстояние, да защитаваме щастието си.
Но има едно обстоятелство, което ни пречи да бъдем истински щастливи. Имаме нереални претенции към нашите близки и света около нас.

"Камилата има две гърбици, защото животът е борба!" Вие споделяте ли това верую? Ако отговорът е положителен, тогава тази статията е за вас. Има шанс, макар и много малък, след 10 минути радостта, вдъхновението и вярата да се настанят в душата ви и да видите, че не всичко е толкова лошо, колкото изглежда.

Как да бъдем по-щастливи в момента и за цял живот
Във всеки от нас, още от раждането, живее малък егоист. Той отново и отново предявява претенции към близки хора, а понякога и към целия свят. Най-вероятно мнозина сега ще отсекат, че това не се отнася до тях.
НО! Ако наум или на глас казвате фразите, описани по-долу, значи това определено е вярно за вас.

• Ти трябва да носиш отговорност за действията си;
• Защо е невъзможно да разбере, че съм наранена и не съм доволна;
• Много се обиждам, когато прави това;
• Не разбирам защо беше невъзможно да се обади;
• Живея с егоист, той мисли само за себе си;
• Как можа да го направи, това не се вписва в никаква рамка;

Ако изпитвате неудовлетвореност от връзката си, от живота си, тогава си задайте въпросите: „Защо е това се случва?, „Защо живея с него или с нея?”, „Трябва ли да прекарам живота си с партньор, който не ме разбира? Време е да потърся единствения, който ще се отнася с разбиране и нежност към мен."

Но знаете ли какво ще се случи в следващата ви връзка? Всичко ще се повтори отначало, защото причината е в нас.
Когато ние самите започнем да задаваме въпроси какво не е наред с нас, започва процесът, който се нарича „развитие на душата“. В крайна сметка, гордостта е несъзнаван биологичен инстинкт. От съществено значение за растежа и оцеляването в детството.

Когато искаме всички да правят това, което ние желаем, означава, че сме затънали в детството. Това е позицията на малко дете. И правим ли добро за детето, като даваме всичко, което то иска? Не!
Но веднага щом започнем да виждаме себе си, грешките ни стават по-зрели и започваме да ги анализираме. Така че поемайте отговорност за своите действия.

Опитайте се да погледнете на света от гледна точка на убеждението, че всичко, което ви се случва, е само за вас. Вижте в действията на близките си послание на всичко около вас, че сте едно взискателно разглезено дете! Този човек или тази ситуация иска да ви научи на нещо.
Невинаги е възможно да се разбере какви точно са уроците, които трябва на научите, какво намекват близките ви с действията си, които толкова много ви обиждат. Не е страшно!

Важно е да не изпадате в негодувание или гняв отново и отново, а да се отдръпнете, да поемете въздух и след това да си кажете: „Това съобщение е за мен, няма да се сърдя на любимия човек. Той просто като пощальон изпраща съобщение от Вселената, че отново правя нещо нередно. Сега просто трябва да помисля и да намеря поука за себе си".

Благодарение на този подход започваме да живеем с ДОВЕРИЕ в живота. Започваме да благодарим на СВЕТА, че се грижи за нас и никога не забравяме, че трябва да се РАЗВИВАМЕ И РАСТЕМ!


И знаете какво се случва, когато започнем да живеем с този подход. Борбата, болката, конфронтацията и проблемите са оставени настрана. В живота магически идват вдъхновение, мир, вяра в бъдещето. Израстват ви крила.

Послепис: Може да живеем по начина, по който живеем, възмущавайки се и изисквайки любов от света. Или може да опитаме точно сега да променим живота си радикално. В крайна сметка, изборът за щастието ни винаги е наш!

Защо е трудно на умните хора да бъдат щастливи?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X