Напишете дума/думи за търсене

8 привички, които блокират жизнената ни енергия

Всеки човек има свой собствен източник на сила, който го храни отвътре. Помага за лесно преодоляване на проблеми и препятствия, изпълва с мечти и планове. Ако той пресъхне, всяко малко нещо се разбалансира, конфликтите с хората около него стават по-чести.
Ако чувствате, че губите сили, почти не се наслаждавате на малките неща, възможно е жизнеността ви да е блокирана. Определени действия и събития в ежедневието могат да блокират каналите на вътрешната енергия, светът около вас става безличен и сив. Оптимизмът и способността да се наслаждавате на изживения ден изчезват. Това затруднява изграждането на кариера и лични отношения и всеки проблем се възприема като непреодолима пречка.

Опитайте се да анализирате причините, които влияят на представянето и силата ви, изключете негативните действия и постъпки.

Навикът да се оплакваш
Не забравяйте, че мислите са съществени. Ако постоянно казвате на глас колко труден и неприятен е животът, вие неволно давате на мозъка си негативно мислене. На подсъзнателно ниво е зададена „обратна посока“, ситуацията само се влошава. Не се опитвайте да се криете зад баналната фраза „Добре съм“, а спрете да се оплаквате от живота, подчертавайки неговите негативни страни.

Желание за клюки
Много хора намират за истинско удоволствие да обсъждат проблемите на колега или приятел зад гърба си в негативна светлина. Но такова действие се връща от появата на негативни събития. За да промените ситуацията, започнете да хвалите човека пред приятелите си, като наблягате на неговите таланти и умения.

Спирате да се движите
Постоянният стрес и неприятности падат върху раменете с невидима тежест, започват да оказват натиск върху човек. Той изглежда депресиран и безпомощен. Последователите на йога знаят, че жизнената енергия активно се движи по гръбнака, подхранва мозъка и вътрешните органи. Следете стойката си, правете ежедневни упражнения, които укрепват мускулния корсет, контролирайте стойката си на масата.

Разберете вашите желания
Повечето хора не знаят какво наистина искат от живота. Те лесно се влияят от досадни реклами, които оформят техните планове и мисли. Това лишава от вътрешна хармония и чувство за завършеност, поражда недоволство от себе си, принуждавайки ги да следват чуждия път.
Анализирайте собствените си желания: дори фантастичните планове имат право на живот. Те ще започнат да ви движат напред, да ви подкрепят, изпълвайки ви с енергия отвътре. Изпълнете смели и тайни мечти, които нямат практическо значение: посетете курсове по китайски, научете се да танцувате валс, нарисувайте картина.

Научете се да приемате себе си
Отхвърлянето на собственото „Аз“ блокира жизнената енергия на човека. Той изразходва енергията си, търсейки недостатъци в себе си, отлагайки мечтите за неопределено време. Психолозите препоръчват да спрете безсмисленото копаене, да започнете да разбирате и да приемате себе си без резерви. Намерете положителните страни в недостатъците на външния вид, изучете чертите на характера, развийте способности и таланти.

Не се унищожавайте
Разумната доза самокритика е полезна за всеки. Помага да се работи върху грешки и да се развива по-нататък. Но някои хора са склонни да се виждат само в негативна светлина: те са недоволни от собствените си действия и се опитват да изкоренят и най-малките несъвършенства. Насочете енергиите си към работа върху себе си, отворете се за усъвършенстване и развитие.


Започнете да вярвате в собствените си сили
Всеки човек има много таланти, които трябва да открие и развие. Възхищението от собствените сили и умения се превръща в „подхранване“. Хвалете себе си, възнаградете се с приятно пазаруване и измислете стимули, за да се рекламирате допълнително. Запомнете тези положителни емоции, насочете енергията си към разкриване на скрити резерви, не губете време с оплаквания и вопли.

Не се страхувайте да поемете инициативата
Признайте, че сте били в ситуация повече от веднъж, когато съзнателно сте се страхували от отговорност и сте прехвърлили инициативата при решаването на проблема на друг човек. Страховете и неудобството, липсата на увереност в собствените възможности отрязват източника на жизнена енергия, пречат на личностното израстване. Ако почувствате силата да решите задачата сами, не се страхувайте да покажете качествата на лидер, не възпрепятствайте развитието си.

Не се страхувайте да откриете собствения си източник на жизнена енергия. Спрете да правите действия, които припокриват силите, предотвратяват развитието и постигат успех. След известно време ще забележите прилив на сили, положителни емоции, връщане към пълноценен и активен живот.

6 предимства на това да си интроверт

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X