Напишете дума/думи за търсене

4 опасни фрази, които блокират мозъка

Има фрази, които блокират нормалното функциониране на мозъка. Те дават на човека погрешно отношение, той не взема никакви решения и не действа.
Някои хора дори не знаят колко опасни са тези изречения и защо е важно да се откажат от навика да ги произнасят.

1. "Имам здравословни проблеми"

Запомнете веднъж завинаги - на света няма напълно здрави хора. Лесно е да разберем колко силно влияят мислите ни върху тялото, взимайки за пример едноръката състезателка по сърф Бетани Хамилътн, която е шампион и която вярва, че правилното мислене ни дава много повече възможности с една ръка, отколкото грешното мислене с две ръце. Няма значение колко си силен, основното е как използваш силите си. Ако мислите, че сте болни, първо се научете да управлявате емоциите си. Според наблюденията на лекарите трима от четирима пациенти в отделението имат заболявания, причинени от негативни емоции.

2. "Липсват ми знания"
Мислите, че не сте достатъчно умни? Тогава разберете, че вашият стил на мислене е по-важен от вашия коефициент на интелигентност. Основното не е колко сте умни, а колко правилно използвате вече съществуващите знания. Постоянството, желанието за справяне с възложените задачи и вярата в собствените възможности са много по-скъпи от мозъка с голям потенциал, но липсата на желание да работи усилено. Колкото и да е трудна задачата, винаги има начин да се реши. Основното е правилната психологическа нагласа, тя ще донесе успех на 90% .

3. „Вече съм стар за това“ или „Все още съм твърде млад“

Много хора прибягват до оправдания за възрастта, въпреки че всъщност има много известни личности, които са успели в зряла възраст. Една американска художничка започва да рисува на 70-годишна възраст след смъртта на съпруга си, а първата й изложба се провежда, когато е на 80 години. До 90-годишна възраст художникът успява да спечели толкова, колкото не е успяла да спести през целия си живот.
Така че, когато се чувствате прекалено възрастни за каквото и да било, просто пребройте колко още продуктивни години ви остават. Ако сте на 30, тогава ще имате 80% възможност да постигнете нещо в живота, ако сте на 50, имате 40% повече и това всъщност е важен показател. Не забравяйте - може да започнете да правите това, което обичате, на всяка възраст.

4. "Нямам късмет"

Късметът никога не е случаен, защото предварително човек планира, подготвя и изпълнява нещо в даден случай. Опитайте се да развиете своите лидерски качества, мислете за себе си като победител и успехът винаги ще бъде ваш спътник.

Коя част от тялото е виновна за това, че някои хора винаги очакват най-лошото?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X